28 / 04 / 2024

Kocaeli'ye Entegre Sağlık Kompleksi geliyor!

Kocaeli'ye Entegre Sağlık Kompleksi geliyor!

Cephanelik bölgesinde yapılacak bin 180 yataklı Kocaeli Entegre Sağlık Kompleksi'nde 6 hastane ve çok sayıda sosyal donatı alanı bulunuyor. Kompleks tamamlandığında çok modern bir görünüme kavuşacak.



Cephanelik bölgesinde yapılacak bin 180 yataklı 6 hastane binasından oluşacak 'Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü'nün projesi bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanacak Kentimizin sağlık alanında pek çok eksiği var. Her şeyden önemlisi hasta yatak kapasitemiz kısmen artsa da hala ihtiyaca cevap veremiyor. İşte AKP'li yöneticiler bu açığı kapatmak için vaat ettikleri dev hastane kampüsü projesi için nihayet adım atıyor. Sağlık Bakanlığı, Cephanelik mevkiinde yapılacak bin 180 yataklı 6 hastanenin ve birçok sosyal donatı alanın içinde bulunduğu Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü'nün de aralarında bulunduğu 15 Şehir Hastanesi Projesi'nin imza törenini bugün yapıyor.

İMZALAYACAK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla saat 13.00'te İstanbul Haliç Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek törende projeler imzalanacak ve inşaat çalışması başlayacak. 520 bin metrekare alan üzerinde kurulacak ve dev sağlık merkezinin imza törenine ilimizden; Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, AKP'nin ilimizdeki milletvekilleri ve Kamu Hastaneleri Birliği Kocaeli Genel Sekreteri Hasan Aydınlık da katılacak.

5 YILDIZLI TEDAVİ
Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü; Kocaeli, Bolu, Düzce ve Sakarya'nın da aralarında bulunduğu illere hizmet verecek bir bölge hastanesi olacak. Hastaların 5 yıldızlı otel konforunda tedavi görmelerini sağlamak için planlanan dev projenin inşaat çalışmalarına aralık ayında başlanacak. Kampüs içinde; 494 yataklı Bölge Hastanesi, 116 yataklı Onkoloji Hastanesi, 246 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 124 yataklı Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi, 100 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi ile 100 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi bulunacak.

TÜRKERLER VE GAMA
Sağlık Bakanlığı, Cephanelik bölgesinde yapılacak sağlık kampüsünün de içinde bulunduğu 15 Şehir Hastanesi Projesi'nin ön yeterlilik ihalesini 30 Haziran 2011 tarihinde Ankara'da gerçekleştirmişti. İçindeki tıbbı donanımları ve inşaatlarıyla birlikte toplamda 1 milyar TL'ye mal edilmesi beklenen şehir hastanelerinin ihalesine giren dev firmalardan sadece 9'u ön yeterlilik hakkı kazanmıştı. Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü açık eksiltme ihalesi ise 15 Mayıs tarihinde gerçekleştirilmişti. İhaleyi, Türkler ve Gama firmalarından oluşan konsorsiyum almıştı.

TEMEL ARALIKTA
Kamu Hastaneleri Birliği Kocaeli Genel Sekreteri Hasan Aydınlık, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanacak ve startı verilecek olan Cephanelik bölgesindeki sağlık kompleksinin inşaatlarına aralık ayı içinde başlanacağını söyledi. Aydınlık, "Sağlık kompleksi tam 520 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek. KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin 100 bin metrekare alan üzerinde kurulduğunu düşünürsek yapılacak sağlık kompleksi tam beş kat daha büyük" dedi. Sağlık kampüsünün yapımına yerel seçimlere yakın bir zamanda start veriliyor olması 'seçim yatırımı' olarak algılandı.

6 hastaneyi içinde barındıracak olan 'Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü' 520 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek.


Bizim Kocaeli

Geri Dön