27 / 04 / 2024

Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü'nün temeli yarın atılacak!

Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü'nün temeli yarın atılacak!

2013 yılı mayıs ayında ihale edilen Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü’yle ilgili arsa çalışmaları tamamlandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden 2 bin metrekarelik bir arsa alınmıştı.



İzmit Cephanelik’te inşa edilecek olan sağlık kampüsü ile ilgili son olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden 2 bin metrekarelik bir arsa alınmıştı. Son alım ile birlikte 226 bin 626 metrekarelik tahmini inşa alanı tamamlanmış oldu. 335 bin 648 metrekare kapalı alanlı ve 1.180 yatak kapasiteli 6 hastaneden oluşacak olan kampüsle ilgili gözler Sağlık Bakanlığı’na çevrilmişti. Bakanlık projeyi onayladı. Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü ihalesini kazanan Gama-Türkerler Ortaklığı yarın kampüsün temelini atacak ve inşaat çalışmalarını başlatacak. Proje kapsamında bölge hastanesi, onkoloji hastanesi, kadın doğum ve çocuk hastanesi, kalp damar hastalıkları hastanesi, yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi inşa edilecek.

 

25 YIL SÜREYLE İŞLETECEK

Sağlık kampüsünde ayrıca 60 civarında ameliyathane hizmet verecek. Kamu özel ortaklığında inşa edilecek olan hastane 25 yıl süreyle Gama-Türkerler Ortaklığı tarafından işletilecek. Hastane daha sonra Sağlık Bakanlığı’na devredilecek. 1 milyar 90 milyon 213 bin 458 lira yatırım bedeli ile hayata geçirilecek olan Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü, inşaat çalışmaları tamamlandıktan 36 ay sonra açılacak.



Kocaeli Manşet


Geri Dön