27 / 04 / 2024

Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü'nün temeli bugün atılacak!

Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü'nün temeli bugün atılacak!

1 milyon 71 bin 885 metrekare inşaat alanına sahip olacak Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü ' nün temeli bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılacak...



Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü'nün temeli bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılacak. 1 milyon 71 bin 885 metrekare inşaat alanına sahip olacak yerleşke, başta 4 milyonun üzerinde nüfusu olan  Ankara  olmak üzere bölge illerinin sağlık hizmeti ihtiyacını karşılayacak. Yerleşke tam kapasite ile faaliyete geçtiğinde tıbbi alanlarda bin 350 uzman ve pratisyen hekim, 2 bin 750 hemşire ve ebe, 2 bin 580 yardımcı sağlık personeli ile her gün yaklaşık 50 bin vatandaşa modern koşullarda sağlık hizmeti verilirken diğer yanda, otel, kongre merkezi, çarşı, spor salonu gibi ticari alanlarla alış veriş ve rekreasyon ihtiyacım karşılayacak.


O Kamu Özel Ortaklığı(KÖO) yatırım-finansman modeli ile gerçekleştirilecek olan projenin yatırım dönemi 42 ay olup, işletme dönemi 25 yıl sürecek. Projenin yatırım bedeli 2 milyar 400 milyon iken, proje tamamlandığında yaklaşık olarak 20 bin kişilik bir istihdam yaratacak ve Türkiye'de ilk defa Proton tedavisinin yapılacağı adres olacak. 



Yeni Şafak


Geri Dön