02 / 05 / 2024

Kocaeli'yi 2 milyon turist ziyaret etti!

Kocaeli'yi 2 milyon turist ziyaret etti!

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle dün valilik bahçesinde bulunan Atatürk anıtına çelenk bıraktı.



Törende ayrıca; The Ness Termal Otel, Ramada Plaza, KOU Kartepe Turizm işletme ve Otelcilik Yüksel Okulu, Otel Asya ve KOÜ Turizm Otelcilik Meslek Yüksek Okulu idarecileri de anıta çelenk bıraktı.


 

BİR NİTELİK KAZANDI 


Bu yıl 39. kutlanan etkinlikte açıklama yapan il Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, turizmin öneminden bahsederek şunları söyledi: "2014 yılında 41 milyon 415 bin turist ülkemizi ziyaret etmiş ve 34 milyar 305 milyon dolar turizm geliri sağlanmıştır. Kocaeli ili ise 2006-2013 yılları arasında 356 bin 236 yabancı,! milyon 907 bin 732 yerli, toplam 2 milyon 263 bin 968 yerli ve yabancı turist ziyaret etmiştir. Turizm yatırımları için herkesi bölgemize davet ediyoruz." GÜZELOĞLU, ANKARA'DA Anıta çelenk konulmasının ardından heyet, vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun makamına geçti. 



Vali Güzeloğlu'nun Ankara'da olması nedeniyle vali yardımcısı Ekrem Erdoğan; İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, izmit Belediyesi Turizm Danışmanı Bekir Serin, Kocaeli Turizm işletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Işıl Altun, Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sami Karacan, Ramada Plaza Genel Müdürü Cengiz Caner, The Ness Termal Otel Yönetim Kurulu Başkanı Hicran Sarıhan, genel müdür Yardımcısı Arif Tanta ve Otel Asya Genel Müdürü Nazmi Çaycı'yı ağırladı. Müdür Zanburkan, "Eğer Kocaeli'nin gerekli tanıtımı yapılırsa hak ettiği değeri alacaktır. 39 tesis, 4 tane 5 yıldızlı, 10'a yakın 4 yıldızlı, 1 3 tane 3 yıldızlı, 3 tane 2 yıldızlı, 2 apart otelimiz var" dedi. Vali yardımcısı Erdoğan ise "Kocaeli'nde sanayi faaliyetleri, turistik potansiyelini biraz gölgede bırakmış. Kocaeli turizm rengi ve potansiyeliyle kendini iyi tanıtamamış" dedi.


Bizim Kocaeli


Geri Dön