28 / 04 / 2024

Koçali Barajı'nın ihale süreci TBMM gündeminde!

Koçali Barajı'nın ihale süreci TBMM gündeminde!

Koçali Barajı için yapılan ihale süreci TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Koçali Barajı için yapılan ihale sürecine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tutdere, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tutdere, ''Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında inşa edilen Adıyaman ilimiz merkezli “Koçali Barajının” ilk kamulaştırma toplantısı 2014 yılında yapılmış, temeli ise 9 Mart 2015 tarihinde atılmıştır. Adıyaman-Kahta Koçali Barajı kapsamındaki bazı taşınmazların acele kamulaştırma karan 4 Temmuz 2016 tarihinde alınmıştır. DSİ’nin 2015 raporuna göre Koçali Barajı’nda 13,28 ha Tık alanda kamulaştırma yapılmışken, bu alan 2017 yılında 17,ha'a yükselmiştir. 2 yıl içinde toplamda yalnızca 4,38 ha’lık bir alanda kamulaştırma işlemi yapılabilmiştir'' diye konuştu.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere'nin soruları:
1- Koçali Barajı ihalesi için ilk olarak hangi firma ne kadar bedel teklif etmiştir? Baraj inşaatının fiziki olarak ne kadarını tamamlamıştır?

2- Eğer sözleşme feshi gerçekleşmişse yüklenici firma hangi gerekçelerle sözleşmeyi tek taraflı fesih etmiştir?

3- Fesih üzerine ihaleyi alıp, sözleşme imzalayan firma hangisidir? İhale için ödediği bütçe miktarı nedir?

4- Baraj Gölü sulan altmda kalacak olan Bağlıca, Ağaçkonak, Çatalağaç, Doğanlı, Gökçay, Koçali, Varlık mevkiileri ve Çelikhan ilçesi Recep mevkii için arazi kamulaştırmaları ne zaman yapılacaktır?

5- Tarımsal iskân projesi ne zaman hayata geçecektir?

6- “Koçali Sulaması Yaklaşım Kanalı ve Tüneli İnşaatı” ihalesini hangi firma üstlenmiştir?

7- Bu-firmanın proje için teklif ettiği toplam bütçe miktarı nedir?

8- Adı geçen projenin ihalesi bundan önce iki kez iptal edilmiştir. Bu iptallerin sebebi nedir?


Geri Dön