15 / 05 / 2024

Koçtaş, 2012'de 5 mağaza daha açacak!

Koçtaş, 2012'de 5 mağaza daha açacak!

Gelecek yıl en az 5 mağazayı daha hizmete sokmayı amaçladıklarını belirten Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, Bu yılı yüzde 20 büyüme ve 1 milyar lira ciroyla kapatıyoruz dedi



KOÇ Topluluğunun ilk şirketlerinden olan Koçtaşın Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, 2011i hedefledikleri yüzde 20 büyümeyle kapatacaklarını belirterek, Bu yıl 1 milyar liralık ciroyu yakalıyoruz. 2012de yine yüzde 20ye yakın büyümeyi hedefliyoruz. 19 ilde toplam 36 mağazaya ulaştık. 2012de beş yeni mağaza daha açmayı hedefliyoruz. Bir tanesi İstanbulda olacak. İkisi ise daha önce faaliyet göstermediğimiz şehirlerde yer alacak. Bu yıl 50 milyon liralık yatırım yaptık. 2012de 35-36 milyon liralık yatırım yapacağız. Hizmete sokacağımız beş mağazada da 500 kişilik istihdam yaratacağız dedi.

Gözümüz açık
Yurtdışına açılma imkanı olursa değerlendireceklerini vurgulayan Özpamukçu, şöyle devam etti: Erbile ürün satıyoruz. Civar ülkelerde ne oluyor, gözümüz açık. Ancak Türkiyeden daha büyük bir pazar yok. 10 milyar dolarlık bir ev geliştirme sektörü var. Bu pazarın yüzde 13-14ünü organize kısımlar oluşturuyor. Biz organizede açık ara lideriz.
600ü aşkın tedarikçileri olduğunu, Koçtaş ürünlerinin yüzde 85inin yerli, 15inin de ithal kaynaklı olduğunu anlatan Özpamukçu, Ortağımız Kingfisherın da ürün geliştirmesinden istifade ediyoruz. Gelecek yıl Kingfisher da ilave kadro istihdam edecek. Türkiye onlar içinde çok önemli bir tedarik alanı olacak dedi.

Halka açılmıyoruz
Türkiyedeki ortaklarının da kendileriyle beraber büyüme gösterdiğine dikkat çeken Özpamukçu, Koçtaşla iş yapmaya başladıktan sonra yurtdışında ihracata yönelen tedarikçileri olduğunu kaydetti. Büyümenin, pazarın büyümesinden de kaynaklandığını belirten Özpamukçu, Pazarda penetrasyon olmadığı için diğer oyuncular da, biz de gelişimi sürdürüyoruz. Halka açılmayla ilgili şu anda bir planımız yok ancak zaman içinde gündeme gelebilir diye konuştu.

Koçtaş, Kayseride ikinci mağazayı açtı

KOÇTAŞın Forum Kayseri Alışveriş Merkezindeki mağazası açıldı. Mustafa Koç, 75 kişiye istihdam sağlanan mağaza için, Burası Kayserideki ikinci mağazamız. Kayseri iki mağazayı çok rahat kaldırıyor. Sivas, Yozgat, Niğde, Kırşehir ve Nevşehir gibi çevre illere yakınlığı nedeniyle yatırımcıları çekiyor. Bu yaklaşık beş milyonluk bir nüfusa karşılık geliyor dedi.

Bu yıl 500 kişi aldık

KOÇ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, 2011de Koçtaş bünyesinde 500 kişiye istihdam olanağı sağladıklarını, toplamda 3 binden fazla çalışanlarının olduğunu dile getirerek, Koçtaşın hızlı büyümesi, istihdam ve girdiği şehirlerde kayıtlı ekonomiye destek açısından büyük önem taşıyor dedi.
Hürriyet


Geri Dön