Sektörel

Kolonu, kirişi kesilmiş bina depremde yıkıldı diye mühendis değil binaya zarar veren dükkan sahibi tutuklanmalı!

6 Şubat 2023 tarihli depremlerin ardından kolonu, perdesi, kirişi kesilmiş bina depremde yıkıldığı için projeyi yapan mühendislerin tutuklanmasına tepki geldi. İşte o paylaşım...

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7'den büyük iki depremde 53 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Söz konusu depremlerde 11 şehirde büyük yıkım yaşandı. Depremlerin ardından, kolonları kesilmiş ve yönetmeliklere göre yapılmayan binalar ile ilgili mahkeme süreçleri başladı. Davalarda pek çok mühendis ve müteahhit ceza aldı. 

Kolonu, perdesi, kirişi kesilmiş bina depremde yıkıldığı için projeyi yapan mühendislerin tutuklanmasına tepki geldi. 

İnşaat Mühendisleri Odası Alanya Temsilcilik Kurulu Başkanı Emrah Yılmaz, https://x.com/_emrahyilmaz resmi X sosyal medya hesabından konu ile ilgili bir paylaşım yaptı. Emrah Yılmaz, söz konusu paylaşımında, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mehmet Soner Akdoğan'ın "Deprem yargılamaları adil olmalıdır. Özellikle 2000 yılından önce yapılmış yapıların,yapı stoku envanter çalışmaları bir an önce tamamlanmalı ve tüm yapılar periyodik olarak kontrol edilmelidir" açıklamasını alıntıladı ve şu ifadeleri kullandı:

"İskan aldıktan sonra hiç bakım yapılmamış, üstüne taşıyıcı sisteme zarar verilmiş inşaatlardan ne müteahhiti, ne yapı denedimi, ne şantiye şefi, ne de proje müellifi sorumlu tutulmamalıdır. 

Kolonu, perdesi kirişi kesilmiş bina depremde yıkıldı diye tutuklu meslektaşlarımızın olması akıl alır gibi değil. 

Binaya zarar veren dükkan sahibi tutuklanmalı, projeyi yapan mühendis değil! 
@maykinsaat
 
@insaatsektoru
 
@bitanidik_
  
@m_soner_a
 
#deprem #mühendis

Peki bu açıklamaya hangi yorumlar geldi? 

Akaryakıt fiyatları 50 TL! Sürücülere son dakika Ekim şoku! 

Altın düştü! 24 ayar gram altın fiyatı bugün ne kadar oldu? 7 Ekim 2024 altın fiyatları

Bankalara  borç arttı, konut, tarla, bağ, bahçe satışta..