01 / 05 / 2024

Konak Belediyesi Metin Oktay'ın yetiştiği klübe bina yaptı!

Konak Belediyesi Metin Oktay'ın yetiştiği klübe bina yaptı!

Türk Futbolunun unutulmaz ismi Metin Oktayın futbola başladığı İzmirdeki Damlacık Spor Kulübü, Konak Belediyesinin desteği ile kulüp binasına kavuştu



İzmirde, "Taçsız Kral" Metin Oktayın yetiştiği kulüp olarak tanınan Damlacık Spor Kulübüne, Konak Belediyesinin desteği ile yeni hizmet binası sağlandı.

Kulübün Damlacık yokuşundaki yeni hizmet binasının açılışında konuşan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmire mal olmuş değerli sporcuları yetiştiren bir kulübü binaya kavuşturmaktan ve semte bir sosyal paylaşım mekanı kazandırmaktan çok mutlu olduğunu kaydetti.

Tartan, "Gençleri burada ağırlamak istiyoruz. Metin Oktay bu kulübün yetiştirdiği bir değerdir. Bugün futbolu bu kadar seviyorsak biraz da onun sayesindedir. Bu semtin güzel insanlarına bu mekanı hediye etmekten gurur duyuyorum. Sadece kulüp sporcularının değil, semtteki gençlerin, çocukların ve kadınların da yararlanabileceği bir sosyal paylaşım merkezi burası" dedi.

Kulüp Başkanı Ahmet Naci Yıldız da üç yıldır kulübe ait bir ofisin dahi olmadığını, çok zor şartlar altında bir araya geldiklerini ifade ederek, "Başkan Tartan sorunumuzla yakından ilgilendi ve çok kısa zamanda bize bu yeri tahsis etti. İki yıllık kiramızı ödedi, tadilatını yaptı. Kendisine kulüp olarak minnettarız. Ancak, idman yapmak için de sahaya ihtiyacımız var. Arka sokakta bulunan parka halı saha istiyoruz" diye konuştu.

Türk Futbolu ve Galatasarayın unutulmaz golcülerinden "Taçsız Kral" lakaplı Metin Oktayın 1952 yılında futbola başladığı kulüp olan Damlacık, amatör kümede yer almasına karşın İzmirin köklü spor kulüpleri arasında bulunuyor.
         AA


Geri Dön