27 / 04 / 2024

Konak'ta imar barışından 1.200 kişi faydalandı!

Konak'ta imar barışından 1.200 kişi faydalandı!

İzmir Konak'ta bugüne kadar yaklaşık bin 200 kişi imar barışından faydalandı. İmar barışı hakkında kafasında soru işareti olanlar Basmane'deki hizmet binasının girişinde kurulan danışma masasına başvuruyor...



KONAK Belediyesi, imar barışı hakkında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla Basmane'deki hizmet binası girişine kurduğu danışma masasından, bugüne kadar yaklaşık bin 200 kişinin faydalandığı bildirildi.

Konak, İzmir'in merkez ilçesi olmasına rağmen geçmiş yıllarda yapılan yanlışlıklar nedeniyle en çok gecekondulaşmanın yaşandığı bölgelerden biri. Hürriyet'te yer alan habere göre, Konak'ta vatandaşlar, yapı rayiç bedellerini öğrenmek ve imar barışı hakkında merak ettikleri konuları sormak için Basmane'deki hizmet binasının girişinde kurulan danışma masasına başvuruyor. 

Bir ay önce başlayan hizmetten şimdiye kadar yaklaşık bin 200 kişi yararlandı.Başvuruların e-devlet üzerinden yapacak olan vatandaşlara konutlarının birim metrekare değeri üzerinden rayic bedeli bilgisini veren yetkililer soruları da yanıtlıyor. 

Vatandaşların e-devlet üzerinden 'Yapı kayıt belgesi' almak için yapacağı başvuruların 31 Ekim'de sona ereceği belirtilirken, kayıt bedelleri 31 Aralık'a kadar Ziraat Bankası veya Halk Banka'sına ödenebilecek. 


Geri Dön