27 / 04 / 2024

Bursa'da imar barışına 180 bin kişi başvurdu!

Bursa'da imar barışına 180 bin kişi başvurdu!

Yaklaşık 13 milyondan fazla konutu ilgilendiren imar barışına başvurular devam ediyor. Bursa'da imar barışına 180 bin kişi başvuruda bulundu.



13 milyondan fazla konutu ilgilendiren imar barışına başvurular 31 Ekim'e kadar devam edecek. Bursa'da imar barışına 180 bin kişi başvuruda bulundu. İşte Olay Gazetesi'nden İhsan Aydın'ın haberi...

Dövizdeki dalgalanma inşaat sektöründe daralmaya da yol açtı. Tıkanıklığı aşmak için yeni bir kampanya başladı.Gündemin çok sıcak konularından biri de imar barışı düzenlemesi.

Barışa müracaatlar 31 Ekim’de sona erecek. Ülke genelinde 13,5 milyon birim imar sorunlu binanın yapı kayıt belgesi alabilmesi için geri sayı sürüyor. Şimdiye dek yapı kayıt belgesi için 4,3 milyonun üstünde başvuru var.

Bursa’da da Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü verilerine göre bu rakam 180 bini aştı.

İl genelinde 650 bin imar sorunlu yapıdan bahsediliyor. Henüz daha üçte biri dahi başvuru yapmamış görünüyor.Dün bütün bu konuları İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak ile konuştuk.

Albayrak depreme dayanıklılık konusunda devletin sorumluluk almadığı imar barışı düzenlemesinden 60 milyar lira dolayında bir gelir beklendiğini, oysa yapılar ruhsatlı olsa yine devletin kasasına bu civarda bir rakam gireceğini söyledi. 


Geri Dön