28 / 04 / 2024

Batman'da imar barışına 25 bin kişi başvurdu!

Batman'da imar barışına 25 bin kişi başvurdu!

Kaçak ve ruhsatsız yapıların kayıt altına alınma için başlayan imar barışı uygulamasına başvurular devam ediyor. Batman'da bugüne kadar 25 bin kişi imar barışı başvurusu yaptı.



Türkiye'de 13 milyon yapıyı yakından ilgilendiren imar barışı uygulamasına başvurular devam ediyor. 31 Aralık 2018 tarihinde müracaatların sonra ereceği açıklanan uygulama kapsamında kaçak yapılar kayıt altına alınacak.

Batman Çağdaş Gazetesi'nden Reşat Yiğiz'in haberine göre, imar barışı uygulamasına Batman ve ilçelerinde 25 bin kişi başvurdu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, başvurular hakkında açıklamalarda bulundu.

Yapı kayıt belgesinin 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılan yapılar için alındığını hatırlatan Özkan: “Yapı yakıt belgesi müracaatları 31 Aralık 2018 tarihine kadar yapılacak. Müracaatlar malik veya vekilinin beyanına göre e-devlet üzerinden yapılıyor.  Ayrıca başvurular e-devlet üzerinden yapılacağından e-Devlet şifresi olmayanlar PTT şubelerinden alacaktır. Yapı kayıt belgesi başvurusu, yapının ruhsatsız veya iskansız olması durumunda tüm yapı için, iskanlı olup da sonradan aykırılık yapılmış ise sadece aykırılığın bulunduğu bağımsız bölüm için yapılacaktır. Batman ve ilçelerinde bugüne kadar imar yasasına başvuranların sayısı 25 bini geçti” diye konuştu.


Geri Dön