Konkordatoda dengelenme süreci başladı!
Konkordato ilan eden şirketler, dengelenme süreci sonrası atılan adımlar ile hızla toparlanıyor. 100 firma borçlarını yeniden yapılandırırken, 22 şirketin de konkordatodan çıktığı belirlendi.
Geçtiğimiz yıl yaz aylarında ekonomide yaşanan dalgalanmanın etkisi ile mali yapılarında bozulma yaşayan ve borçlarını yapılandırmak üzere konkordato ilan eden şirketler, dengelenme süreci ile birlikte birer birer söz konusu süreçten çıkmaya başladı.
Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş'in haberine göre yedi büyük bankanın işbirliği ve firmaların iyi niyetli adımlarıyla 100 kadar firmanın borçlarının yapılandırıldığı, 22 şirketin konkordatodan çıktığı belirtildi.
Bankalar Birliği'nin oluşturduğu heyet günde ortalama 5-6 şirket ile özel yapılandırma görüşmesi yaparken, önümüzdeki bir kaç ay içinde 300 kadar firma ile görüşecek. Görüşmelerin konkordatodan çıkacak firma sayısını yüksek oranda artıracağı ifade edildi.
7 BANKADAN ÖZEL ÇALIŞMA
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dengelenme sürecinde özellikle bankaların ve reel sektörün yanında olacaklarını söylemiş, "Sürecin pozitif kazanımlarını tüm paydaşlar hissedecek" sözleriyle yaşanacak gelişmelere ilişkin pozitif bir mesaj vermişti. Yapılandırma ve farklı sektörleri rahatlatan kredilerden sonra bir önemli gelişme de konkordatolarda yaşandı.
2018 yılının son çeyreğinde 7 büyük banka, konkordatolu firmaların kredi borçlarının yapılandırılması konusunda çalışma başlattı. Firmaların mali durumları analiz edildi; borçlarını ödeme niyetinde olup, borçları yapılandırıldığında ticari faaliyetine devam edebilecek olan firmalar tespit edildi.
Bankalara olan kredi borçları yapılandırılan 100 kadar firmadan 22'si konkordatodan çıktı. Konkordatolardan çıkışlar piyasalardaki olumlu havaya da büyük destek sağladı. Kalan firmaların bir çoğunun yakın zamanda çıkması beklenirken, sürecin daha etkili yürütülmesi için de özel bir adım atıldı.
Konkordato ve iflas ertelemenin farkı ne?
Konkordatoda çekler ne olacak?