03 / 05 / 2024

Konserve Koyu'ndaki binaların tahliyesinde gerginlik yaşandı!

Konserve Koyu'ndaki binaların tahliyesinde gerginlik yaşandı!

Antalyada Konserve Koyundaki falezlerde geçen yılın şubat ayında tespit edilen göçük tehlikesinin ardından boşaltılması istenen 10 binada yaşayan vatandaşlarla zabıta ekipleri arasında  gerginlik yaşandı



Konserve Koyundaki göçük tehlikesi nedeniyle tebligat gönderilen, aralarında bir otelin de bulunduğu 10 binanın boşaltılması ve mühürleme işlemi için Büyükşehir ve Muratpaşa belediyelerinden 25 kişilik zabıta ekibi koya geldi.

Evlerini boşaltmak istemeyen vatandaşlarla zabıta memurları arasında tartışma yaşandı. Vatandaşların evlerinin mühürlenmesine izin vermeyeceğini bildirmeleri üzerine zabıta ekipleri, evleri tek tek gezerek vatandaşlara kendi istekleriyle boşaltmadıklarına dair tutanak imzalattırdı.Ekipler, daha sonra bölgeden ayrıldı.

Konserve Koyunda 3 katlı evi bulunan inşaat mühendisi Faruk Öge, binayı 35 sene önce yaptığını ve binanın sağlam olduğunu ileri sürdü. Konserve Koyuyla ilgili raporların bölgenin boşaltılması için değil önlem alınması yönünde olduğunu öne süren Öge, tahliye işleminin hukuksuz olduğunu iddia etti.

Antalyanın en güzel koyunda yaşadıklarını, bölgenin rant için boşaltılmak istendiğini öne süren Öge, "Burayı birilerine peşkeş çekecekler. Yıllardır burada yaşıyoruz ve iki kat vergi veriyoruz ama belediyeden hiçbir hizmet alamıyoruz. Burada tehlike olsa zaten kendi isteğimizle evlerimizi boşaltırız. Canımız malımızdan daha önemli" dedi.

AA


Geri Dön