16 / 10 / 2024

Konut alanlar şanslı! Geçen sene ev almayıp bu sene alan 3+1 dairenin bir odasını bedavaya getirmiş oluyor!

Konut alanlar şanslı! Geçen sene ev almayıp bu sene alan 3+1 dairenin bir odasını bedavaya getirmiş oluyor!

Boğaziçi Üniversitesi Politika ve İşletme mezunu Aydın Akkoç, konut fiyatlarındaki reel düşüşün devam ettiğini belirterek, geçen seneye göre bu sene ev alanların şanslı olduğunu açıkladı. 




Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre konut fiyatları 2024 yılı Eylül ayında bir önceki senenin aynı ayına göre reel olarak yüzde 14,7 düştü. Konut piyasasındaki bu hareketlilik vatandaşları tekrar konuta yöneltti. Geçen sene ev almayıp bu sene ev alanların şanslı olduğunu belirten  Boğaziçi Üniversitesi Politika ve İşletme mezunu Aydın Akkoç, '' Geçen sene ev almayıp bu sene alan 3+1 dairenin bir odasını bedavaya getirmiş oluyor'' dedi. 

 Boğaziçi Üniversitesi Politika ve İşletme mezunu Aydın Akkoç, sosyal medya hesabından  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan konut fiyatlarına dair verileri değerlendirdi. Akkoç,  İstanbul'da reel fiyat düşüşü yüzde 25 civarında olduğunu vurguladı. İşte Akkoç'un sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklama....

Aydın Akkoç @AkkocAyd

Konut fiyatları reel olarak düşmeye devam ediyor, İstanbul'da reel fiyat düşüşü % 25 civarında. Geçen sene almayıp bu sene alan 3+1 dairenin bir odasını bedavaya getirmiş oluyor, daha eski yıllara gidersek hesap değişir. 


Konut fiyatlarında reel kayıp hızlandı! İstanbul, İzmir, Ankara'da fiyatlar nasıl değişti? 

İlk evini alacaklar şimdi bu hesaba bakın! İş Bankası'nda konut kredisi faizi ne kadar? 

3.8 mil­yon konutun riskli olduğu İstanbul’da, 3 yılda depreme dirençli 1 milyon çelik konut üretilebilir!

Geri Dön