Sektörel

Konut alımı karşılığı verilen vatandaşlık fahiş fiyatları tetikledi!

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, fahiş fiyatlara ve enflasyona değinerek, konut alımı karşılığı verilen vatandaşlığın fahiş fiyatlara neden olduğuna dikkat çekti. İşte o açıklama...

CHP Denizli Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Şeref Arpacı, Meclis'te yaptığı açıklamasında yabancıya konut satışlarına değindi. 

CHP'li Şeref Arpacı, söz konusu açıklamasında fahiş fiyatlara ve enflasyona değindi. "Enflasyon, toplumun dengeleriyle oynar, toplumun akıl ve ruh sağlığını, ahlakını bozar. Enflasyon, gençlerin umudunu yok eder" ifadelerini kullanan Arpacı, halk için bir düzenleme yapılması isteniyorsa sorunun sebebine odaklanılması gerektiğini söyledi. 

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, gerçek sorunun enflasyon olduğuna, enflasyon karşısında cezaların, hukukun, halkın da ne yazık ki çaresiz olduğuna dikkat çekti. 

"“Faiz sebep, enflasyon sonuçtur.” dediniz ama bugün 50’ye çıkardığınız politika faizini 2021 yılında 19’dan 24’e çıkarsaydınız bunların inanın hiçbiri olmayacaktı" diye konuşan Arpacı, "Bugün fahiş fiyatla mücadele etmek isteyen arkadaşlar samimiyse alın size fırsat, hadi mazot fiyatındaki fahiş vergiyi düşürelim. Bir sene önce 17 lira olan mazot bugün 43 TL, bu fahiş fiyatlarla mücadele edelim. Her fırsatta vizyonuyla övündüğünüz Cumhurbaşkanı bir gece yarısı kararnamesiyle mazot fiyatında 15 Temmuzda 7 TL, 31 Aralıkta 2 TL ÖTV artışı yaptı. Samimiyseniz bugün bu vergilerin kaldırılmasını sağlayalım, mazot 34 TL'ye düşsün" ifadelerini kullandı. 

CHP'li Şeref Arpacı, fahiş fiyatların bir sebebinin de konut alımı karşılığında verilen vatandaşlıklar olduğunun altını çizdi. 

Arpacı, konuya ilişkin "Yasayı çıkardınız ve bir gecede İstanbul'da 400-500 bin lira olan daire fiyatlarını milyonlarca liraya siz çıkardınız. O gün fahiş fiyatlarla mücadele etmediğiniz gibi yabancı konut satan emlakçılara destek verdiniz, teşvik verdiniz" açıklamasında bulundu. 

Arpacı, fahiş fiyatların sonuç olduğuna dikkat çekerek "Sorun önce sorunun nerede olduğunu kabul etmekle başlayalım. Sorun, getirilen kanundaki ceza miktarının yetersizliğinde değil sorun, üretimdeki girdi maliyetlerinin artışlarında; sorun, tarıma bakışta; sorun, ithalatta; sorun, yanlış faiz ve ekonomi politikalarında; sorun, katlanan yakıt ve enerji fiyatlarında; sorun, yanlış teşvik ve destek sisteminde" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Açlık sınırı asgari ücrete fark attı 17 bin 756 TL oldu: Yoksulluk sınırı da 61 bin TL! 

İzmir'de deprem endişesi başladı! Uzmanlar ne dedi? 

Avrasya Tüneli'ne büyük zam: Otomobiller için geçiş ücreti 112 TL oldu!