Sektörel

Konut almak için tam zamanı! Uzmanlar uyarıyor! Ev sahibi olmak isteyenler hazırlanın!

Ülke genelinde satılık konut fiyatlarında düşüş devam ediyor. Sektör temsilcileri konut almak isteyenleri, harekete geçmeleri konusunda uyarıyor. 

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) tarafından açıklanan konut fiyatı istatistiklerine göre, Türkiye ilk çeyrekte konut fiyatlarının en çok düştüğü üç ülkeden biri oldu. Konut piyasasındaki düşüş devam ederken sektör temsilcilerinden ev sahibi olmak isteyenlere uyarı geldi. Konut almak isteyenler için doğru zaman olduğu söyleniyor.

KONUT FİYATLARI GEÇEN SENENİN AYNI AYINA GÖRE YÜZDE 1 GERİLEDİ

BIS’in verileri küresel konut fiyatlarının 2024’ün ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre reel olarak yüzde 1 düştüğünü gösterdi.

Satılık konut fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) tarafından açıklanan konut fiyatı istatistiklerine göre, Türkiye ilk çeyrekte konut fiyatlarının en çok düştüğü üç ülkeden biri oldu.

BIS’in verileri küresel konut fiyatlarının 2024’ün ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre reel olarak yüzde 1 düştüğünü gösterdi.

2025'TE PİYASA DENGEYE OTURACAK

İlk çeyrekte konut fiyatlarının en çok düştüğü ülke yüzde 13,7 ile Lüksemburg olurken, ikinci sırayı yüzde 13,2 düşüşle Hong Kong aldı.

Türkiye’de ise ilk çeyrekte konut fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre reel olarak yüzde 8,9 düştü. Sektör oyuncularından  fiyat düşüşleri alım fırsatı verdiği belirtilerek “2025 yılı itibarıyla piyasa dengeye oturacaktır. Konut fiyatlarında kademeli bir artış bekliyoruz.Uygun ödeme şartlarına sahip yeni bir kredi kampanyası ile süreç desteklenirse 2025 yılı konut sektörünün yılı olacaktır” açıklaması geldi. 

Türk yatırımcıların yeni rotası belli oldu! Konut yatırımı için bu ülkenin kapısı çalınıyor... 

Konut sahibi olmak isteyenlere uzmanından uyarı: Ev fiyatları düşecek...

Konut sektörü için 2025 uyarısı! Konut fiyatlarında ciddi yükseliş bekleniyor!