28 / 10 / 2024

Konut almak isteyenler için 2025 uyarısı geldi! Fiyatlar artacak!

Konut almak isteyenler için 2025 uyarısı geldi! Fiyatlar artacak!

Sakarya Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Odası Yönetim Kurulu Üyesi Enes Uçak konut almak isteyenler için 2025 uyarısı yaparak, fiyatların yılbaşından sonra artacağını söyledi.




Gayrimenkul sitesi Endeksa tarafından açıklanan verilere göre 125 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 3 milyon 106 bin TL2den başlıyor. Konut satışlarındaki artış sektöre umut olurken, ev almak isteyenler doğru zaman olup olmadığı ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Sakarya’da satılık konutların ortalama metrekare birim fiyatı Eylül 2024 sonu itibarıyla 24 bin 850 lira olurken, geri dönüş yani amortisman süresi de 13 yıl oldu. 

KONUT FİYATLARI DİP YAPTI

Akşamhaberleri’nden Nazile Akarsu imzalı habere göre yaptığı açıklamada konut fiyatlarındaki artışlar ile ilgili önemli açıklamalar yapan Sakarya Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Odası Yönetim Kurulu Üyesi Enes Uçak, “Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre 2024 yılının ilk 9 ayında Sakarya’da toplam 15 bin 427 konut satıldı. Fiyatlar maliyetlere göre dip rakamlarda seyir ediyor. Konut almak isteyenler söz konusu bu seyrin çok uzun sürmeyeceğini bu aylarda fark ettiler ve konut arayışına girdiler. Alıcıların arayış içerisinde olduğunu fark eden bazı fırsatçılar emlak  fiyatlarını fahiş olarak artışa geçirdi. Söz konusu bu artışlar Ticaret Bakanlığı radarına takıldı ve artışları gerçekleştirenler hakkında ciddi oranda idari para cezaları kesildi” ifadelerini kullandı.

Konut almak isteyenler için 2025 uyarısı geldi! Fiyatlar artacak!

2025 UYARISI

Uçak yaptığı açıklamada “Konut satış fiyatları maliyet tarafına bakıldığı zaman hala dip rakamlarda, müteahhit firmaları yeni yapılan inşaatlarda maliyetin üzerine ufak kârlar koyarak satış gerçekleştiriyor. Geçen seneye oranla TL bazında fiyatların yüksek olduğu gözükse de döviz bazında fiyatlar hala aşağıda seyrediyor. Alıcılar içinde  son düzlüğe girdik. Yılbaşından itibaren konutta bu fiyatları bulmak çok zor olacak. Konut almak isteyenlerin bu sebeple ellerini çabuk tutmaları gerekiyor”  dedi.

KİRALAR DÜŞÜYOR

Yaptığı açıklamada kira bedelleri ile ilgili de önemli değerlendirmeler yapan Uçak, “Konut kiralarındaki balon fiyatlar yavaş yavaş aşağıya düşmeye başladığını dile getirerek, kKira bedellerinin gerçek fiyatlarına doğru düşmeye başladığını söyledi.

 

 

Son 3 ayda konut satışları dipten döndü, otomobil satışlarında hareket yok!

Şişli Ritz Carlton Süzer Plaza'da 800 milyon TL'ye satılık rezidans!

Ataşehir Ferhatpaşa Mahallesi’ndeki imar sürecinde çözüme yaklaşıldı! İmar planları askıya çıkarıldı!


Geri Dön