20 / 06 / 2024

Konut fiyatları resmen çakılacak! Finans yazarı ve ekonomist tarihi verdi!  

Konut fiyatları resmen çakılacak! Finans yazarı ve ekonomist tarihi verdi!  

Finans yazarı ve ekonomist Harry Dent, 2025 yılında "tarihin en büyük ekonomik çöküşünün" yaşanacağına dikkat çekti ve konut fiyatları ile ilgili de konuştu. İşte detaylar... 



Finans yazarı ve ekonomist Harry Dent, Fox News'e bir demeç verdi ve önemli öngörülerini paylaştı. Harry Dent, söz konusu demecinde 'merkez bankaları tarafından şişirilen balonun henüz patlamadığı'na dikkat çekti ve tarihin en büyük ekonomik krizinin kapıda olduğu uyarısında bulundu. 

Cumhuriyet Gazetesi'nin aktardığına göre; Dent, konuya ilişkin açıklamasında "1925-29 yılları arasında patlayan doğal bir balondu. Arkasında herhangi bir teşvik yoktu. Fakat bu yeni bir durum ve daha önce böylesi hiç yaşanmadı" ifadelerine yer verdi. 

Konut fiyatları resmen çakılacak! Finans yazarı ve ekonomist tarihi verdi!  

KONUT FİYATLARI ÇAKILACAK, BORSALAR ÇÖKECEK

ABD hisse senetleri Mayıs ayını Nasdaq'ın yüzde 6,9'luk artışıyla, kazançla tamamladı. Ayrıca, S-P 500 yüzde 4.8 ve Dow Jones yüzde 2.3 yükseliş gösterdi. 

Fakat Dent, bunun geçici olduğunu iddia ediyor ve Amerikan borsaları için "S&P'nin zirveden yüzde 86, Nasdaq'ın ise yüzde 92 gerilediğini göreceğiz. Nvidia gibi kahraman bir hisse senedi, ne kadar iyi olursa olsun, ki harika bir şirket, yüzde 98 düşüş gösterecek. Bu iş bitti. Size şunu söyleyebilirim ki tarihte sonu kötü bitmeyen tek bir balon bile olmadı ve bu seferki çok daha büyük ve hacimli" tahminini dile getiriyor.

Konut fiyatları resmen çakılacak! Finans yazarı ve ekonomist tarihi verdi!  

Finans yazarı ve ekonomist Dent, aynı iddiayı Aralık ayında da belirtmiş, fakat zamanlamasını değiştirerek piyasanın dip noktalarının 2025'in başları ile ortaları arasında görülebileceğinin altını çizmişti. 

Dent'e göre, balonun merkezinde gayrimenkul krizi bulunuyor ve konut fiyatlarının, 2012'nin en düşük seviyelerine düşeceğini öngörüyor.

"Tarihte hiçbir zaman konutlar bu kadar yaygın bir şekilde sahiplenilmemiş ve bu kadar çok insan ikinci ve bazen üçüncü evlerine sahip olmamıştır" açıklamasında bulunan Dent, Çin ve Japonya gibi ülkelerde yaşayan zenginlerin, artan sayıda boş mülkü, potansiyel bir piyasa çöküşüne karşı teminat olarak satın aldığına da dikkat çekiyor. 

Mevduat faiz oranlarında Haziran 2024 şoku! 500 bin TL'nin 32 günlük getirisi kaç TL?

Yüzde 25 artış sınırı varken kiralar yüzde 125 arttı! 1 Temmuz'dan sonra ne kadar artar?

TOKİ'den İstanbul ve Ankara'ya 343 yeni konut müjdesi! 5 yeni kampanya için düğmeye basıldı!

 


Geri Dön