Sektörel

Konut karşılığı Türk vatandaşlığı alanlardan büyük oyun! Bu yöntem şeytanın bile aklına gelmez!

Ülkemizde son günlerin en çok konuşulan konuların arasında yabancıya konut satışı yer alırken, Konut karşılığı Türk vatandaşlığı alanların büyük oyunu da ayyuka çıktı. 

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yabancıların yalnızca konut alarak vatandaşlık alabilme olanağı bulunuyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre yabancılar konut alırken yasadaki boşluktan faydalanıyor ve aynı konutla birden çok aile vatandaş olma hakkına sahip olabiliyor.

Ülkemizde yalnızca belli bir miktar ödeme yaparak vatandaşlık sahibi olunması 2018'den bu yana tartışılan konular arasında yer alıyor. Aktarılan bilgilere göre 2018'de Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yürürlüğe giren maddeye göre 250 bin dolarlık gayrimenkul alanlar Türk vatandaşı olabilecekti. Akabinde söz konusu bu değer Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 400 bin dolara yükseltilmişti ancak bu konudaki bir yasa boşluğu sebebiyle yabancılar şeytanın bile aklına gelmeyecek bir yola başvurdu.

Dolandırıcıların konu ile ilgili olarak kullandığı yöntem şu şekilde: Türk vatandaşı olan yabancı kökenli biri, gayrimenkulünü akrabasına satıp söz konusu bu süreci sürdürüyor. Akabinde akrabası banka üzerinden ödemesini yapıyor, Türk vatandaşlığına hak kazanıyor ve daha sonra da bu parayı daha önce Türk vatandaşı olan akrabasına veriyor. Devlet de söz konusu bu süreçte yalnızca 150 TL kazanmış oluyor.

ŞEYTANIN BİLE AKLINA GELMEYECEK YÖNTEM

Yasadaki bu boşluk hakkında Cumhuriyet gazetesine önemli açıklamalar yapan Genç Parti Genel Başkan Vekili Burçin Şahindur, normalde yasaya göre yabancıların satın almış oldukları gayrimenkulleri satmak için 3 sene beklemek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Genç Parti Genel Başkan Vekili Burçin Şahindur açıklamasında bu olay ile ilgili boşluğu şu şekilde anlattı: “Söz konusu yasa çıkalı 6 sene oldu. Yasada edinilen mülkü yalnızca 3 sene satamama şartı var ama kime satıp satamayacağı konusunda herhangi bir bir şart yok. İşte bu da zurnanın son deliği… 3 sene satmama şartını doldurmuş yeni Türk vatandaşları, mülkü istedikleri kişiye satabilirler. Peki onlar kime satmayı tercih ediyorlar? Elbette akrabalarına”

 

Altın düştü! Düğünü olanlar Kapalıçarşı'ya koştu! 22 ayar Ajda bilezik 10 gram kaç TL? 1 Temmuz altın bilezik fiyatları

İBB itiraz etmişti: Mahkemeden Kanal İstanbul'un imar planına iptal geldi! 

Altın, dolar, konut, borsa, bitcoin: 2024 yılının ilk 6 ayında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?