29 / 04 / 2024

Konut kira fiyatlarını semt ve mahalleler belirliyor!

Konut kira fiyatlarını semt ve mahalleler belirliyor!

Konut kiralarının belirlenmesinde mahalle ve semtlerin belirleyici olduğunu dile getiren emlakçı Mahmut Yeşilyurt, emlak sektöründe satışların neredeyse durma noktasına geldiğini aktardı.



Pandemiden önce  konut sektörünün çok iyi durumda olduğunu belirten emlakçı Mahmut Yeşilyurt, pandemi ile birlikte bu durumun tersine döndüğünü söyleyerek ''sektörde şuanda yaprak kıpırdamıyor'' dedi.

KİRALIK KONUTLAR DAHA ÇOK TERCİH EDİLİYOR!

Aydınhedef.com'da yer alan ahabere göre; emlak satışları konusunda Aydın ilinde durgunluğun olduğunu söyleyen Yeşilyurt, “Bir yıldır satılık yazısı olan daireler hala satılmadı.'' diyerek son dönemlerde satışların durgun olduğundan bahsetti.

Aydın’da emlak sektörü pandemiden önceye kadar çok iyi olduğunu pandemi ile herkesin hayatının değiştiğini belirten Yeşilyurt ''İnsanlar kiralamayı daha çok tercih ediyor. Satın almak istenildiğinde evlerin değeri yüksek.

Böyle büyük bir parayı toplamak çok zor olduğu için vatandaşlar kredi çekmeye yöneliyor. Bu konuda da faizler çok yüksek olduğundan kredi ile konut almak vatandaşları zorluyor. Artık yatırım kafasından çok insanlar günü kurtarma derdinde.'' dedi.

 Konut kira fiyatlarını semt ve mahalleler belirliyor!

KİLİT NOKTA: ENFLASYON!

Konuta erişimin zor olmasının kilit noktasının enflasyon olduğunun altını çizen emlakçı Yeşilyurt,  ''Market fiyatlarındaki etiketlerden tut taşıt ve konut sektörüne kadar belirleyici unsur enflasyon.'' dedi. 

Yeşilyurt, 10 bin lira değerinde bir evin şu anda kirasına ev sahipleri on beş bin liranın üzerinde bir ödeme istendiğine değindi. 

 Konut kira fiyatlarını semt ve mahalleler belirliyor!

KİRA FİYATLARINDA MAHALLE VE SEMT BELİRLEYİCİ OLUYOR!

Ev kiralarının belirlenmesinde mahalle ve semtlerin belirleyici olduğunu blirten Yeşilyurt şu örneği verdi: “Aydın’da en pahalı mahalle Mimar Sinan Mahallesi. Kira fiyatları 25 bin lira civarında. Ata Mahallesi orta düzey gelirde olan bir aile için uygundur. Kira fiyatları ortalama 10 bin lira bandında. Özellikle öğrenci arkadaşlarımız Zafer Mahallesi ve Orta Mahalle'de ev tutmayı tercih ediyor. Buralarda da ev kiraları ortalama 10 bin lira bandında” olduğunu belirtti.

Kira bedelini artırmak isteyen ev sahibi ne yapabilir, kira bedelinde sınır nedir?

Ünlü yönetmen kiracısı ile mahkemelik oldu! Kira artışı yeterli değil!

Mağdur ev sahiplerinden vergi tepkisi: TEFE TÜFE hiçe sayılıyor, yüzde 25 ile sınırlandırılıyor!

Geri Dön