15 / 06 / 2024

Konut kredilerinde refinans fırsatını kaçırmayın!

Konut kredilerinde refinans fırsatını kaçırmayın!

Konut kredi bakiyesi 55 milyar TL'yi aştı. Kullanılmış bu kredilerin önemli bir kısmı aylık %1'in üzerinde faiz ile verilmişti. Şu anda her vadede faiz oranları %0.9'un altına geriledi. Müşterilerin kesinlikle refinansman kararını değerlend



Konut kredi bakiyesi 55 milyar TL'yi aştı. Kullanılmış bu kredilerin önemli bir kısmı aylık %1'in üzerinde faiz ile verilmişti. Şu anda her vadede faiz oranları %0.9'un altına geriledi. Müşterilerin kesinlikle refinansman kararını değerlendirmesi gerekiyor.

Tabela faizi olarak %1'lerin üzerini duyuran ancak şubelerine gittiğinizde daha düşük faizleri hemen telaffuz eden bankalardan daha önce kredi kullanmış müşterilerin dikkatle takip etmesi gereken konu, refinansmanın kendi kredisi için avantajlı olup olmayacağıdır. Bir izleyici-okurumun talebine göre yanıt vereyim: "21.12.2009 tarihinde bankadan %0.97'den 120 ay vadeli 68000 TL'lik konut kredisi kullandım, 12 ay taksit ödedim; bankamla görüştüm %0.84'ten yapılandırabileceklerini söylüyorlar fakat 1300 TL dosya masrafı istiyorlar, acaba yapılandırmam uygun olur mu yeni yapılandırmada bankam 98 aya düşürüp 963 TL'den yapılandıracağını söylüyor ne yapayım" Cevabım net; aynı bankadan refinansman yapılması önemli avantaj yaratacaktır. Tavsiyem ise, %0.84'ten daha da düşük bir oran talebinde bulunmasıdır. Öte yandan, bu krediyi başka bir banka yardımıyla refinansman da uygun olabilir (Ancak, mevcut krediyi kapatırken bankanızın isteyeceği, yeni kredi sağlayacak bankanın uygulayacağı masraflar ve oran dikkate alınıp değerlendirilmeli).


Geri Dön