Sektörel

Konut kredisi çekenler dikkat! Bu yöntemle borçlarınız güvence altında olacak!

Kullandıkları konut kredisinden doğan borçlarını güvence altına almak ve daha az faiz ödemek isteyenler, Kredi Hayat Sigortası yaptırıyor. Bu yöntem sayesinde krediden doğan borçlar güvence altına alınıyor.

Olayinkolayi.com uzmanları, yatırım veya ihtiyaç nedeniyle konut satın alacakları, kredi kullanımı konusunda uyarıyor. Bankalardan konut kredisi çekerken tüketicilerin önünde “sigortalı” ve “sigortasız” şeklinde iki seçenek olduğunu söyleyen uzmanlar, geri ödeme riski nedeniyle yüksek faizli sigortasız kredi seçeneği yerine, borçları güvence altına alan, düşük faizli sigortalı kredi seçeneğinin tercih edilmesini tavsiye ediyor.

KONUT KREDİSİ ÇEKMEK İSTEYENLER DİKKAT!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı aylık konut satışları rakamlarına göre Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16’lık bir artış oldu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) yayınladığı verilerde, konut kredisi 461 milyar lirayı aştı. “Zaten aylardır bekleyen yüksek bir talep sözkonusu. Veriler de, konut satışlarında yükselme yönünde bir ivmenin başladığını gösteriyor” diyen Olayinkolayi.com uzmanları konut almak için kredi çekmeyi düşünen yatırımcıları uyarıyor. 

 

KREDİDEN DOĞAN BORÇLAR GÜVENCE ALTINA ALINACAK

İhtiyaca göre uyarlanmış sigorta teklifleriyle, kullanıcıların bütçesini önemli ölçüde rahatlatan olayinkolayi.com, konut kredisi kullanacaklar için örnek bir Kredi Hayat Sigortası prim hesaplama tablosu yayınladı.

Prim tutarı; kullanılan kredinin koşullarına ve kredi kullanan kişinin yaşı ve sağlık bilgilerine göre değişiklik göstermekle birlikte, tüketicilere rehber olması amacıyla hazırlanan olayinkolayi.com Kredi Hayat Sigortası

Hesaplama Tablosu’nda; bir bankadan 120 ay vade ve yüzde 4.50 faiz oranıyla 1 milyon liralık ve 3 milyon liralık konut kredisi kullanan farklı yaşlardaki kişilerin ödeyecekleri yaklaşık prim tutarları gösteriliyor.

Tüketicilerin kredi, sigorta ve konut süreçlerini kolaylaştırmak üzere 2018 yılında hizmete başlayan olayinkolayi.com, konut kredilerinin hayat sigortası primlerinde, bankalara ve finans kuruluşlarına göre cazip indirimler ve avantajlı koşullar sunuyor.

Konut kredisi faizi düştü; konutta talep arttı! Peki bu durum kiracıları nasıl etkileyecek?

'Ev almak için altın bozdurmam gerek, doğru zaman mı?' sorusuna İslam Memiş'ten net cevap geldi! 

Akbank mağdurları seslerini duyurmaya çalışıyor: 650 bin TL konut kredisi çektik, başka hesaplara 350 bin TL gitti!