Konut kredisi ekspertiz raporuna itiraz!
Konut kredisi kullanımında en önemli etken olan ekspertiz raporu sonucunda banka, müşteriden yüklü miktarda ücret talep ettiyse ekspertiz raporuna itiraz edilebilir mi? İşte, konut kredisi ekspertiz raporuna itiraz!
Konut kredisi ekspertiz raporuna itiraz!
Konut kredisi başvurusunun kabul edilmesinin ardından banka gayrimenkulün değer tespiti için ekspertiz raporu istiyor. Gayrimenkulün değer tespitinin yapılabilmesi için hazırlanan ekspertiz raporu bu konuda uzman ve lisanslı ekspertizler tarafından yapılıyor.
Eksper yaptığı incelemelerde hem geçmiş hem de yakın zamanda gerçekleşen satışları karşılaştırarak, beklemede olan satışlar ve gayrimenkul projelerine dair pazar verilerini analiz ederek tespit ediyor.
Bankaya sunulacak olan ekspertiz raporunda gayrimenkul hakkında bilgilere yer veriliyor. Bu rapor sonrasında banka, gayrimenkule vereceği kredinin belirlemesini yapıyor.
Ekspertiz raporunda, gayrimenkulün açık adresi gayrimenkulün lokasyonu,kaç yaşında olduğu,imar durumu gayrimenkulün alanı,ulaşım özellikleri,fiziki durumu ve alt yapısı gibi özelliklere yer veriliyor.
Toplanan bu bilgilerin ardından işlemler tapu dairesinde devam ediyor. Tapu dairesinde taşınmazın üzerinde herhangi bir ipotek, şerh, irtifak hakkı olup olmadığı ve bu durumun kredi verilmesi durumunda herhangi bir sorun oluşturup oluşturmadığı
araştırılıyor.
Konut kredisi kullanımında en önemli etken olan ekspertiz raporu sonucunda banka, müşteriden yüklü miktarda ücret talep ettiyse ekspertiz raporuna itiraz edilebiliyor. Ekspertiz raporunun iptali için müşteri Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne başvuru yapılması gerekiyor.
Dava sonucunda mahkeme tarafından görevlendirilen eksperler tekrar eve gelip inceleme yapıyor. Daha sonra yapılan incelemeler sonucunda yeni bir eksper raporu hazırlanıyor.
Ev kredisi ekspertiz raporu örneği!
Öznur YASLI/Emlakkulisi.com