02 / 05 / 2024

Konut kredisi faiz oranlarında fırsat!

Konut kredisi faiz oranlarında fırsat!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar yaptıkları birikimleriyle konut kredisi çekmek için bankaların yolunu tutuyor. Peki bankalarda güncel konut kredisi faizleri ne oldu? Kredi faizleri arttı mı? İşte banka banka güncel konut kredisi faiz oranları...



Geçtiğimiz yaz konut kredisi faizleri Kovid-19 salgını sebebiyle tarihin en düşük oranlarında kullandırıldı. Gürses Gazetesi'nde yer alan habere göre; yüzde 0.64 faiz oranları ile 1 yıl erteleme ve 180 ay vadeli konut kredisi imkanlarından faydalanmak isteyen vatandaşlar bankaların yolunu tuttu. Ağustos 2020'de biten konut kredisi kampanyalarından sonra faizler artışa geçti. 

Konut kredisi kullanılırken bankalar, satın alınacak evleri ipotek altına alarak teminat şeklinde kullanıyorlar. Ticari nitelikli taşınmazlar konut kredisinde teminat olarak görülmüyor. Konut kredisi çekilirken satın alınacak ev ipoteklenir ve kredi ödemesinin bitmesiyle beraber konuttan ipotek kaldırılır. 

Konut kredisi faiz oranlarında fırsat!

Konut kredisi veren bankalar mevcut banka politikaları kapsamında sabit ya da değişken faiz uygulayabiliyor. Türkiye'deki konut kredisi faizleri genellikle sabit tutuluyor.  Peki bankalarda güncel konut kredisi faizleri ne oldu? Kredi faizleri arttı mı? İşte banka banka güncel konut kredisi faiz oranları...

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI: 

Konut kredisi: 1.19 


VAKIFBANK FAİZ ORANLARI: 

Konut Kredisi: 1.19 

Konut kredisi faiz oranlarında fırsat!


HALKBANK FAİZ ORANLARI: 

Konut kredisi: 1.19 


AKBANK FAİZ ORANLARI: 

Konut kredisi: 1.30 

 

İŞ BANKASI FAİZ ORANLARI:

Ev kredisi: 1.25 


GARANTİ BANKASI FAİZ ORANLARI: 

Konut kredisi: 1.33 

Konut kredisi faiz oranlarında fırsat!


TEB FAİZ ORANLARI: 

Konut kredisi: 1.34 


QNB FİNANSBANK FAİZ ORANLARI: 

Konut kredisi: 1.39 


DENİZBANK FAİZ ORANLARI 

Konut kredisi: 1.37 

İhtiyaç, konut ve taşıt kredilerindeki faizler banka banka değişiklik gösteriyor. Bankalar çoğu zaman kredi kampanyaları hayata geçiriyor ve çeşitli fırsatlar sunuyor.

Konut kredisi faiz oranlarında fırsat!

Söz konusu kampanyalarda en fazla görüneni erteleme fırsatı. Bazı kredi paketlerinde 3 ay erteleme yapılabiliyorken, bazılarında 12 aya kadar erteleme imkanı sunuluyor. Diğer taraftan taksit ödemlerindeyse 3’er aylık ödeme fırsatı tanınıyor.

Devlet destekli konut kredisi çekerken hangi şartlar gerekiyor?


Geri Dön