26 / 08 / 2024

Konut kredisi ile ev almak isteyenlere uzmanlardan uyarı geldi: Sabırlı olun!

Konut kredisi ile ev almak isteyenlere uzmanlardan uyarı geldi: Sabırlı olun!

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası bankalar konut kredisi faizlerini güncelledi. Kredi ile ev almak isteyen vatandaşlar ise güncel faizleri araştırırken uzmanlardan uyarı geldi. 



Merkez Bankası'nın politika faiz artışından sonra bankalar konut kredisi faiz oranlarını yükseltmeye devam ediyor. Güncellenen faiz oranları ise binlerce kişi tarafından merak edilip araştırılıyor. Özellikle ev sahibi olmak iasteyenler konut kredisi faiz oranlarını yakından takip  ediyor. Uzmanlar ise bu konuda vatandaşları uyarıyor.

UZMANLAR KONUT KREDİSİ ÇEKECEKLERİ UYARIYOR

Haberaktüel'de yer alan habere göre; konut kredisi kullanmayı düşünen vatandaşlar için uzmanlar, faiz oranlarını dikkatle takip etmelerini ve aceleci kararlar almamalarını öneriyor. Uzmanlar, faiz oranlarının düşme ihtimalini göz önünde bulundurarak daha sabırlı olmanın ve piyasa koşullarını değerlendirmenin önemli olduğunu vurguluyor.

Konut kredisi ile ev almak isteyenlere uzmanlardan uyarı geldi: Sabırlı olun!

SABIRLI OLUN

Uzmanlar, konut kredisi kullanmadan önce faiz oranlarını yakından takip etmenin önemli olduğunu belirtti.

Faizlerin gelecekteki seyrinin ekonomi yönetiminin alacağı kararlara bağlı olduğunu ifade eden uzmanlar, enflasyonun kontrol altına alınması ve ekonomik istikrarın sağlanması durumunda faiz oranlarında düşüş yaşanabileceğini ve konut piyasasının hareketlenebileceğini söylüyor.

Eylül ayında gerçekleşecek toplantıdan faiz indirimi beklenirken, önümüzdeki aydan itibaren konut kredisi faizlerinde bir düşüş öngörülüyor.

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI NE OLDU? GÜNCEL KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI 

Güncel konut kredisi faizlerini merak edenler için örnek;

 İlk Evim Kredisi kapsamında 1 milyon ila 3 milyon TL arasında konut kredisi kullanımında faiz oranları şu şekilde: 1 milyon TL için 120 ay vade ve yüzde 3.02 faiz oranıyla kredi kullanan bir kişi aylık 31,074 TL ödeyecek ve toplamda 3 milyon 748 bin TL geri ödeme yapacak.

2 milyon TL için aylık ödeme tutarı 62,149 TL olacak ve toplam geri ödeme miktarı 7 milyon 482 bin 528 TL olacak. 3 milyon TL için ise aylık ödeme 93,223 TL olacak ve toplam geri ödeme 11 milyon 216 bin TL olacak.

Ev almak isteyenlere müjde! 3 milyon TL'lik konut kredisi verilecek...

Konut kredisi faizlerinde son durum! En uygun faiz hangi bankada?

Geri Dön