29 / 04 / 2024

Konut kredisi refinansman masrafları iadesi nasıl olur?

Konut kredisi refinansman masrafları iadesi nasıl olur?

Refinansman ödemekte olduğunuz konut kredisinin kapatılması ve size şu andaki faiz oranlarıyla yeni bir kredi tahsis edilmesi işlemine deniyor. Peki, konut kredisi refinansman masrafları iadesi nasıl olur?



Konut kredisi refinansman masrafları iadesi nasıl olur?

Kredi Yeniden Yapılandırma (Refinansman) ödemekte olduğunuz konut kredisinin kapatılması ve size şu andaki faiz oranlarıyla yeni bir kredi tahsis edilmesi işlemine deniyor. Daha önce yüksek faizle konut kredisi kullandıysanız, kredinizi yeniden yapılandırarak;


* Günümüzün düşük faizlerinden yararlanılabiliyor, 

* Taksitlerinizi azaltabiliyor, 

* Daha az faiz ödeyebiliyorsunuz ancak krediyi yeniden yapılandırmak her zaman avantajlı olmuyor, avantajlı olması için faiz indiriminden elde ettiğiniz karın yeniden yapılandırma masraflarından daha fazla olması gerekiyor. 


Kredinizi yeniden yapılandırmanın sizin için avantajlı olup olmadığını Refinansman Hesap makinesini kullanarak öğrenebiliyorsunuz. 


Refinanman masrafları olarak yeni kredinin dosya açma, ekspertiz bedeli, hukuk ücreti gibi masrafları refinansman kredi masrafları olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konut kredisi refinansman masrafları iadesi nasıl olur?


Kredi kullanan kişiler bankaların açıkça belirtmediği dosya masraflarının iadesini isteyebiliyor. Konut kredisi dosya masrafı iadesi için öncelikle bankaya Konut kredisi dosya masrafı iadesi istemi içeren dilekçe gönderilmesi yeterli oluyor.



Refinansman kredi masrafları nelerdir?



Öznur Yaslı/Emlakkulisi.com



Geri Dön