02 / 05 / 2024

Konut kredisi yeniden yapılandırma cezası!

Konut kredisi yeniden yapılandırma cezası!

Kullanılan kredinin düşük faizle yapılandırılmasına refinansman deniyor. Yeniden yapılandırmada tüketicinin bazı masrafları ödemesi gerekiyor. İşte, konut kredisi yeniden yapılandırma cezası!



Konut kredisi yeniden yapılandırma cezası!

Konut kredisi yeniden yapılandırma işlemi ile ödemekte olduğunuz konut kredisinin kapatılmasını ve size şu andaki faiz oranlarıyla yeni bir kredi tahsis edilmesini isteyebiliyorsunuz. 


Yeniden yapılandırma genellikle, faiz oranlarının düşmesi halinde yapılıyor. Böylece tüketici daha düşük faiz oranı ile kullandığı kredi ile hem mevcut kredisini kapatıyor hem de faiz ödemelerini düşürüyor. 


Konut kredisi yeniden yapılandırma modelinde yeni bir kredi kullanılması nedeni ile yeni masraflar doğuyor. Tabi tüketici kredi kullanılan banka ile anlaşma sağlayabilirse, bu masrafların büyük kısmından kurtulabiliyor. 


Konut kredisi yeniden yapılandırma cezası!

Konut kredisi yeniden yapılandırmak, için kendi bankanıza başvurabileceğiniz gibi başka bir bankaya transfer etmeniz mümkün.  Ancak krediyi başka bankaya transfer ederken önceki bankaya kalan anapara üzerinden yüzde 2 erken kapama cezası ödeniyor. 


Yeni dosya masrafları, ekspertiz ve ipotek ücretleriyle birleşince yeni bankaya geçmek sizin için önemli ölçüde bir peşin ödeme yükü getiriyor.  Mevcut bankanız ise genellikle diğer bankalara göre daha yüksek faiz oranı veriyor. 


Konut kredisi yeniden yapılandırma ücretinin iadesi!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön