29 / 04 / 2024

Konut kredisini ödeyemeyince ne olur?

Konut kredisini ödeyemeyince ne olur?

Banka ve finans kuruluşlarının gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak için isteyenlere sunduğu krediye konut kredisi deniyor. Peki, konut kredisini ödeyemeyince ne olur?



Konut kredisini ödeyemeyince ne olur?

Banka ve finans kuruluşlarının gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak için isteyenlere sunduğu krediye konut kredisi deniyor.


120 aya  varan vadeyle konut kredisi başvurusu yapılabiliyor. Banka konut kredileri son yıllarda düşen faiz oranları ile beraber ev sahibi olmak isteyen kişilerin tercih ettiği bir yöntem olarak biliniyor. 


Konut kredisi kullanabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmak ve düzenli belgelenebilir gelire sahip olmak yeterli sayılıyor. Banka konut kredisi faiz oranları bankalara göre değişiklik gösteriyor. 


Konut kredileri uzun vadeli krediler oldukları için kredi faiz oranında yaşanacak olan birkaç puanlık fark bile toplamda sizin cebinizden büyük meblağların çıkmasına neden oluyor. Peki, konut kredisini ödeyemeyince ne olur?


İki ay üst üste konut kredisi ödenmezse üçüncü ay banka ihtarname çekiyor. Dördüncü ayda da yasal süreci başlatıyor. 


Kredi taksit borcunun 2 aydan fazla süreyle ödenmediği takdirde banka konut üzerindeki haklarını kullanma yetkisine sahip oluyor. Banka, alıcıya 1 ay daha süre tanıyor. Borcun yine bu süre zarfı içinde ödenmemesi durumunda banka, evi şatışa çıkarabiliyor. 


Konut kredisi işlem masrafları iadesi!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön