29 / 07 / 2024

Konut piyasası canlandı mutfak masrafları azaldı!

Konut piyasası canlandı mutfak masrafları azaldı!

Ülker Grubu Başkanı Ali Ülker, konut ve otomobil piyasasındaki canlanmaya paralel olarak mutfak masraflarının azaldığını belirtti


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Konut ve otomobil piyasasındaki canlanmaya paralel olarak mutfak masraflarının azaldığını belirten Ali Ülker, buna aşırı sıcaklar da eklenince çikolata pazarının büyümediğini belirtti

YILDIZ Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ülker Grubu Başkanı Ali Ülker, son iki yıldaki yaklaşık yüzde 20'lik rekor büyümelerin ardından bu yıl çikolata pazarının büyümediğini belirtti. Ülker, 'Konut piyasasında, otomobil piyasasında canlanma var. Dolayısıyla insanlar da biraz mutfak masraflarından kısıyor zannedersem' dedi. Bu yıl çikolatanın geri planda kalmasında yaz dönemindeki aşırı sıcakların da etkisi olduğunu düşündüğünü ifade eden Ülker, sonbaharda pazarın tekrar kendini toparlamasını beklediklerini söyledi. Ülker'in çikolatada pazar payının yüzde 53 olduğunu belirten Ali Ülker, ikramlık ürünlerde ise 110 milyon lira ciroyla Türkiye'de lider olduklarını ifade etti. Çikolatada geçen yıllardaki hızlı büyümenin kendilerini 2012 yılına kadar tamamlamayı düşündükleri yatırımlarını 2011 yılına almayı sevk ettiğini belirterek, 'Bu yıl da ciddi bir yatırım içerisinde olacağız. Kapasitelerimizi erken doldurduk. Her yıl ciromuzun belli bir oranını yatırıma ayırmazsak büyümenin gerisinde kalırız' dedi.

Bir günde 280 gram çikolata tattı!

Görevi gereği her ürünü tadıp ondan sonra üretim onayı verdiğini belirten Ali Ülker, bu yılki rekorunun ise bir günde 280 gram çikolata tadımı olduğunu söyledi.

Bayramlık çikolataya zam yok

ALİ Ülker, Ülker'in yılda 328 bin ton buğday, 215 bin ton şeker kullandığını, 450 bin ton yağı, 6,5 milyon ton sütü işlediğini, 8 bin ton da fındık satın aldığını ifade etti. Kakao fiyatında son dönemde artış yaşandığını belirten Ülker, buradaki arzın talebin yüzde 10 gerisinde kaldığını, Ülker'in bu fiyat artışından önceki tedariki dolayısıyla ürünlerine bu artışı yansıtmadığını söyledi.

Ülker, ''Bayramlık ürünlere zam yok ama bayramdan sonra bisküvi ve çikolata, kaçınılmaz olarak zamdan etkilenecek'' dedi. Ülker, un fiyatlarında yüzde 12'lik artış olduğunu, aynı şekilde yağ fiyatlarının da yükseldiğini belirtti.
Akşam


Geri Dön