Kent Haberleri

'Konut piyasası patlayacak' diyen Selçuk Geçer uyardı! Evlerini satanlar gelecekte ev sahibi olamayacak!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, konut alıp satmak isteyenlere yönelik önemli uyarılarda bulundu. Özellikle evini satmak isteyenlere seslenen Geçer, gelecekte yerine ev almakta zorlanacaklarını söyledi.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, konut piyasasını nelerin beklediğini açıkladı. Geçer, 'konut piyasası patlayacak' diyerek evlerini satıp faize yatırın yatırımcıların gelecekte ev sahibi olmakta zorlanacaklarını belirtti. 

EVİNİ SATMAK İSTEYENLER DİKKAT

Türkiye'de yüksek enflasyondan dolayı hayat pahalılığı son zamanların zirvesine yükseldi.

Öyle ki ev fiyatları tarihi seviyelere yükseldi. Fakat son zamanlarda yapılan ekonomik adımlar ile ev fiyatlarında düşüşler meydana geldi. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, ev yatırımı yapanlara ve satmak isteyenlere önemli uyarıda bulundu.

KONUT PİYASASI PATLAYACAK

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, ‘Konut büyük patlayacak’ başlıklı videosunda yatırımcıları uyarıyor. 

Geçer, faiz indirimlerinin konut fiyatlarını artıracağı düşünülüyor. Ancak şu anda konut fiyatları enflasyonla kıyaslandığında yüksek değil; Hatta bazı dönemlerde konut fiyatları düşüş gösteriyor.' dedi.

Enflasyonun altında kalan konut fiyatlarının şu anda ucuz olarak değerlendiren Selçuk Geçer, bu dönemin, parası olanlar için bir fırsat olarak gördüğünü söyledi. 

EVİNİ SATANLAR PİŞMAN OLACAK

Geçer parası olmayanların, durumunun biraz daha karmaşık olduğunu söyleyleyerek kritik uyarıda bulundu. Geçer, “Evlerini satıp, elde ettikleri parayı faize yatırmak isteyenler, genellikle gelecekte evlerini yeniden almada zorlanacaklar.

Bu kişiler, bugünün fırsatı gibi gördükleri faiz oranlarını değerlendirebilmek için evlerini satabilirler, ancak seneye bu evi tekrar yerine koyamayacaklar. Konut satışları patlayacak. Çünkü; TÜİK doğru verileri paylaşmıyor” dedi.

EV VE ARSA FİYATLARI GERİLİYOR

Enflasyon rakamlarındaki dengesiz artışlar konut ve arsa fiyatlarını etkilemeye başlamıştı. Ocak ayında konut ve arsa fiyatlarında hareketlenmeler şu anda yerini düşüşe verdi. Bunun temel sebebinin politika faizinin  yüzde 50 seviyesine çıkması olduğu gösteriliyor. 

İllere göre konut birim fiyatı beli oldu! İşte metrekare fiyatına göre en yüksek ilk üç şehir! 

En yüksek kira getirisi olan 10 şehir belli oldu! 

Hanehalkı bazlı konut satışları yüzde 20 düştü!