Kent Haberleri

Konut piyasasında balon patladı! 600 binden fazla kiralık konuta ihtiyaç var!

Gayrimenkul uzmanları kiralık konuta olan talebin yükselmesiyle, konut piyasasının bu aydan itibaren hareketleneceğini belirtti.

Artan barınma ihtiyacı ve ekonomik gelişmeler, kiralık konut piyasasını hareketlendiriyor. Düğün sezonu, kamuya yapılan öğretmen, doktor atamaları, kentsel dönüşüm projeleri ve üniversite yerleştirme sonuçlarıyla birlikte, yeni ev arayışına giren öğrencilerle beraber kiralık konut talebinin 600 bin ile 1 milyon arasında artması bekleniyor. 

Resmi verilere göre,  Türkiye’de geçen yıl 565 bin 435 evlilik, 171 bin 881 boşanma ve 35 bin yabancı konut talebi oldu.  Üniversitelere kayıt yaptıran 1.8 milyon kişiden dörtte birinin şehir değiştirmesi, yaklaşık 450 bin öğrenci talebine işaret etmekte.

Yenialanyahaber'de yer alan habere göre; Kamu atamaları, evlilikler ve üniversite öğrencileri göz önüne alındığında, ülke genelinde ortalama 600 bin yeni kiralık konut talebi beklenmekte. 

 

KİRALAR YÜZDE 20-30 ARTACAK

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan, şehir değiştirecek öğrenciler, kamu atamaları ve düğünlerle birlikte kiralık konut piyasasında önemli  bir talep artışı beklediklerini belirtti. Akdoğan, mevcut kiraların üzerine yüzde 20-30 artış yaşanabileceğini öngörmekte.

15 AĞUSTOS'TAN İTİBAREN KİRA BEDELLERİ ARTACAK

Keller Williams Ekol (KW Ekol) Yönetici Ortağı Ahmet Kurşunlu, kiralık konut piyasasının 15 Ağustos’tan itibaren canlanacağını ve kira fiyatlarının yaklaşık yüzde 10 artacağını belirtti. Kurşunlu hem satılık hem de kiralık konut ihtiyacının artacağını söyledi. 

KİRALIK KONUTLARA TALEP ARTACAK

Vartur Emlak Yönetim Kurulu Başkanı ve Uluslararası Gayrimenkul Uzmanı Şerif Varlı, özellikle büyük şehirlerde kiralık konut talebinin artmasını beklediklerini söyledi..

'Şu anda bile kiralık konut talebinin çok yüksek olduğunu ve ilan sitelerinde 600 bin satılık, 150 bin kiralık ilan bulunduğunu ifade etti. Kiralık konutların daha hızlı tutulduğunu ve stokun düşük olduğunu belirten Varlı, yeni taleple birlikte kira fiyatlarının artmaya  devam edeceğini açıkladı. 

600 BİN YENİ KİRALIK KONUTA İHTİYAÇ VAR

Gayrimenkul Uzmanı Dr. Mustafa Koçak, emlak piyasasında ağustos ve eylül aylarında hareketlilik beklediklerini ve birkaç arkadaşın birleşip 2-3 odalı evleri tercih edebileceğini vurguladı. Üniversiteye kayıt yaptıracak öğrencilerle birlikte Türkiye genelinde toplam 500-600 bin yeni kiralık konut talebi bekleniyor. 

Ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor! Kira tespit davası 5 yıldan sonra ne zaman açılır, belli süresi var mı?

Türk yatırımcılar ABD'deki konut tuzağına düştü! 'Ucuz konut, yüksek kira geliri' diye 'çöp ev' sattılar!

Kiralarda Ekim uyarısı: Konut üretimi ihtiyacı karşılamıyor, kiralardaki artış hızlanabilir!