28 / 09 / 2024

Konut piyasasında yanlış politika! Konut stoku artmadan faizler indirilmemeli!

Konut piyasasında yanlış politika! Konut stoku artmadan faizler indirilmemeli!

Son günlerde konut piyasası, kredi faizleri ile gündemden düşmüyor. Kredilerin düşmesiyle vatandaşlar konut almaya başlarken, ünlü analistten uygulanan bu politikanın piyasa için yanlış hamle olduğunu açıkladı. 




Konut kredisi faizlerinin düşmesiyle piyasada büyük hareketlilik oluştu. Ev sahibi olmak isteyenler ve yatırımcılar hızla konut almaya başladı. Bu gelişmeler, fiyatların artacağına dair yorumları da beraberinde getirdi. 

Konut almak isteyen binlerce kişi emlak ilan sitelerine yoğunlaştı. Faizlerin düşmesini fırsat olarak görenler bütçelerine uygun ev ararken bazı fırsatçı emlaçılar fiyatları artırmaya başladı. Bu hareketlilik, fiyatların daha da artacağının sinyalini verirken, ünlü analistten kritik açıklama geldi. 

Analist Solakoğlu, sosyal meyda hesabı X'ten piyasadaki yanlış politikadan bahsetti. Solakoğlu, ''Konut stoku artmadan konut kredi faizleri indirilirse yine fiyatlar patlayacak.'' dedi.  Bundan dolayı faiz indirmeden önce satılabilecek konut sayısının artmasını sağlayacak politikalar uygulanması gerektiğine dikkat çekti. 

İşte analist Solakoğlu'nun sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...

Solakoğlu @solakogIu

Konut stoku artmadan konut kredi faizleri indirilirse yine fiyatlar patlayacak. Şu an ellerini ovuşturarak bekleyenlere bu rant sağlanmamalı. O yüzden faiz indirmeden önce satılabilecek konut sayısının artmasını sağlayacak politikalar uygulanmalı.

Tebernüş Kireçci konut piyasasındaki son durumu 8 maddeyle açıkladı!

Hangi gayrimenkul yatırımı daha çok kazandırır? Konut, tarım, ticari, endüstriyel...

Konut piyasası dalgalandı, inşaat sektöründe güven azaldı!

Geri Dön