27 / 04 / 2024

Konut projeleri yarım kaldı, binlerce mağdur var denilen inşaat şirketinden şok açıklama: Batmadık, ayaktayız!

Konut projeleri yarım kaldı, binlerce mağdur var denilen inşaat şirketinden şok açıklama: Batmadık, ayaktayız!

Geçtiğimiz günlerde konkordato ilan ettiği duyurulan ve konut projeleri yarım kaldığı iddia edilen inşaat devinden flaş bir açıklama geldi. İşte detaylar...



Dünya genelindeki yaşanan ekonomik kriz son günlerde felaket boyutlara ulaşmış durumda. Geçtiğimiz senelerde tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi ile başlayan iflaslar bitmek bilmezken her geçen gün de çoğalmaya devam ediyor.

Yeni Akit'in aktardığı habere göre Ukrayna-Rusya savaşı ve devamında patlak veren İsrail-Hamas savaşı da adeta yaşananların tuzu biberi oldu.

Ülkemizde pek çok şehirde faaliyet gösteren ve yüzlerce vatandaşı mağdur ettiği iddia edilen CNP Mimarlık firması iflasın eşiğine geldiği iddia ediliyordu.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Avukat Baran Saruhan, müvekkili olan CNP Mimarlık Limited Şirketi hakkında Alanya’daki bazı basın yayın organlarındaki “Şirket battı” başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydederek, yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Avukat Baran Saruhan tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, “Değerli basın mensupları, konkordato başvuru tarihi olan 23 Ekim 2023 tarihinden itibaren alacağı olan müvekkillerimin mağduriyetlerini gideren CNP Mimarlık Limited Şirketi 26 Ocak 2024 tarihinden itibaren müvekkilim olmuştur.

Konut projeleri yarım kaldı, binlerce mağdur var denilen inşaat şirketinden şok açıklama: Batmadık, ayaktayız!

Müvekkil CNP Mimarlık Limited Şirketi’nin resmi kuruluş yılı 2020 şeklinde gözükse de 1992'den bu yana ticari faaliyetlerine devam eden köklü ve saygın bir inşaat firmasıdır. Müvekkil firma ülke olarak içinden geçmeye çalıştığımız ekonomik buhran ve yüksek enflasyonla mücadele etmek ve ülkeye katma değerli yatırımlar sunmak, ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla var gücü ile hiç ara vermeksizin projelerine devam ediyor. Fakat, ekonomik olarak devamlılığın sağlanması ve yatırımcıların ve müşterilerin birikimlerinin zayi olmaması sürdürülebilir bir ekonomik plan içerisinde mevcut işlerin tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi amacıyla müvekkil firma tarafından 23 Ekim 2023 tarihinde konkordato talebinde bulunulmuştur. Müvekkil firmanın ekonomik olarak borca batık olmadığı, konkordato planın uygulanabilir olduğu görülmüş ve Antalya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından verilmiş olan karara göre müvekkil firmanın konkordato kararı 23 Ocak 2024'ten itibaren 2 ay süre ile uzatılmıştır.

Fakat söz konusu bu süreçte bir kısım basın yayın organlarında iflas etti, iflasın eşiğinde, binlerce mağdur var, milyonlar havaya uçtu gibi bir çok asparagas ve yanıltıcı haber internet ortamında hızla yayıldı. Müvekkil şirketin konkordato planına uygun ticari faaliyetini sürdürebilmesi, hak sahiplerinin ödeme ve teslimlerini gerçekleştirebilmesi, yaşanan mağduriyetleri fazlasıyla giderebilmesi ticari itibarını koruyabilmesi ve piyasadaki güven unsurunun sürdürülebilmesine bağlıdır. Yapılan bu asılsız ve kışkırtıcı haberler, müvekkil firmanın hiç sorun yaşamadığı müşterilerini ve iş ortaklarını tedirgin etmekte ve onların da müvekkile karşı cephe almasına sebep olmaktadır.

Yasal süreç sürerken, müvekkil firma yetkilileri iyi niyetli olan çok fazla kişi ile anlaşma yaparak, piyasadaki evraklarının çoğunluğunu geriye aldı. Müvekkil şirketin, yüksek faiz talepli 3-4 tane şahıs dışında hiçbir sorununun olmadığını, bu kişiler hakkında da hukuki ve cezai işlemlerin başlatılıp, iyi niyetli olan herkesle uygun bir zemin ve şartta anlaşma sağlanacağını açıkça belirtir, saygılarımı sunarım” ifadeleri yer aldı.


Geri Dön