Konut

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşların şikayeti bakanlığı harekete geçirdi! O şart değişti!

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşların çok sayıda şikayeti Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Yeni Evim konut kampanyasına 'küçük müteahhit' ayarı geldi. İşte haberin ayrıntıları… Ancak bazı bankaların küçük projelere kredi vermekte zorluk çıkarması üzerine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı değişiklik yapma kararı aldı

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 100 bin aileyi ev sahibi yapacak 'Yeni Evim' projesi büyük ilgi gördü. Ancak bazı bankaların küçük projelere kredi vermekte zorluk çıkarması üzerine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı değişiklik yapma kararı aldı. Yeni Evim kampanyasına katılan herkesi ilgilendiren o değişiklik bakın neymiş.

Orta gelirli vatandaşlara yönelik yapılan 'Yeni Evim' konut kampanyasının kapsamı genişletildi. Projede sıfır konutlar için yüzde 0,69 faiz oranıyla ev kredisinin kullanılacağı duyurulmuştu.

 

Bazı bankalar 'Yeni Evim' kampanyasına kredi vermek için büyük projeleri adres olarak gösterince vatandaşlardan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na şikayet üstüne şikayet gitti. Vatandaşların şikayetlerinden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçerek düzenleme yaptı. İşte haberin ayrıntıları…

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşların şikayeti bakanlığı harekete geçirdi! O şart değişti!

YENİ EVİM PROJESİNDE KRİTİK DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Küçük, büyük tüm müteahhitler kampanyaya dahil" ifadelerine yer verildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) kayıtlı tüm küçük müteahhitlerin de 0,69 faiz kampanyasından yararlanabileceğine dair açıklama geldi. Show Haber'de yer alan habere göre, 'Yeni Evim' kampanyası için tek şart evin sıfır olması oldu. Fakat küçük müteahhitler kredi miktarları yüksek olduğu için vergi yükünden şikayet ediyor.

“YENİ KONUT FİNANSMAN MODELİYLE YENİ EVİM” KAMPANYASINA ÇOK SAYIDA BAŞVURU GELDİ

Çok sayıda vatandaş Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 'Yeni Evim' projesine ilgi gösterdi. Uygun koşularda ev sahibi olmak isteyenler uzun vadelerle ev sahibi olmanın hayalini kuruyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ortak çalışmalarıyla hayata geçen “Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim” kampanyasına çok sayıda başvuru yapıldı. Vatandaşlar da kampanya ile ilgili merak ettikleri tüm detayları https://yenievimkampanyasi.com.tr/ adresi üzerinden öğrenebiliyorlar.

Yatırımcılar elinizi çabuk tutun! KDV’siz Muş'ta 19 arsa 57 bin TL’den satışta! 27 Ocak 2023’teki ihaleyi kaçırmayın!

TOKİ Manisa 2023 projesi için tarih belli oldu! 140 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın!

TOKİ Kocaeli projesi tarih belli oldu! Tam 1.010 yeni konut geliyor! Sakın kaçırmayın!