Sektörel

Konut sahibi olmak isteyenler geçmişe dönüyor! Topraktan ev sahibi olmak için yarış başladı!

Konut kredilerinin yükseldiği şu günlerde konut sahibi olmak isteyenler çareyi geçmişte buldu. Binlerce kişi topraktan ev almak için yarışa girdi.

Konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşması ve konut krdilerinin cep yaktığı şu günlerde vatandaşlar konut sahibi olabilmenin yollarını arıyor. Bu kapsamda bir çok inşaat şirketi 'topraktan ev' satışına başladı. Vatandaşlar topraktan ev alarak, konut sahibi olabiliyor. 

KONUT SAHİPLİĞİ AZALIYOR

Ekonomist.com'da yer alan habere göre; ekonominin daraldığı, konut kiralarının fahiş bir şekilde arttığı şu günlerde rahat geçinebilmek için ev sahibi olmak daha da önem kazandı. Konut fiyatlarının alım gücünün üzerinde arttığı ülkemizde konut sahipliği oranı ise düşüyor.

VATANDAŞLAR KREDİ İLE EV ALMAKTA ZORLANIYOR

TÜİK verilerine göre, 2014’te yüzde 61 olan konut sahipliği oranı yüzde 57’ye geriledi. Deprem, göç, mülteciler, nüfus artışı, evlenme ve boşanmalarla konut ihtiyacı gittikçe artıyor. Ancak konut kredi faizleri psikolojik sınır olan yüzde 1’in çok üzerine çıkarak yüzde 3,5’lere gelmesi, insanların krediyle ev sahibi olmasını engelliyor.

TOPRAKTAN EV SAHİBİ OLUN!

Vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak ve piyasayı hareketlendirmek isteyen sektör temsilcileri yeni arayışlar içerisine girdi. Babacan Holding’ten Fuzul Holding’e, Dedeman’dan Ege Yapı’ya, ArsaVev’den Nova Arsa ve Birliktearsa’ya kadar şirketler, konuta erişimi kolaylaştıracak arsadan konuta iki adımda ev sahibi olmayı içeren yeni modeller geliştirdi.

Bu şirketler, mortgage kredilerinin olmadığı 80’li yıllardaki kooperatif sistemlerini günümüze uyarlayıp tüketicilere ev sahibi olmanın yollarını açıyor. Özellikle Tuzla, Silivri, Başakşehir, Arnavutköy gibi İstanbul’un çeperlerinde projeler geliştirilirken Kuzey Ege, İç Anadolu başta olmak üzere Türkiye genelinde de bu tür projeler yaygınlaştı.

Fuzul Topraktan 10 ayda 5 yeni proje! 'Aşamalı konut sahibi olma sistemi' ile herkes ev sahibi olacak!

Fuzul Topraktan Başakşehir Ayazma yüzde 40'ı peşin kalanı taksit fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Ev almak için tasarruf etmekten vazgeçen genç, tüketime yöneliyor: Bu durum ekonomiye zarar veriyor!