Kent Haberleri

Talih Özcan: 1999 Düzce depreminde evini kaybedenlerden geçmişe dönük kira isteniyor!

1999'daki Düzce'de meydana gelen depremin ardından, evsiz kalan vatandaşlardan geçmişe dönük kira bedeli istendiği gündeme geldi. İşte Cumhuriyet Halk Partisi Düzce Milletvekili Talih Özcan'ın konuya ilişkin o açıklaması...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 1 yıl geçti. 11 ili etkileyen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin ardından afet bölgesinde konut inşaatları başladı. Konutların teslimlerine de başlanırken, muhalefetten sık sık konut sayısının yetersiz olduğu iddiaları gündeme getiriliyor. Hükümet ise depremzedelerin konutları için afet bölgesinde hızla çalışmaların sürdüğüne dikkat çekiyor. 

Geçtiğimiz gün Meclis gündeminde de deprem bölgesi ve deprem konuları yer aldı. Milletvekilleri konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Cumhuriyet Halk Partisi Düzce Milletvekili Talih Özcan da Düzce'nin Kaynaşlı ilçesindeki konut sorunu ile ilgii Meclis'teki konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu. 

CHP'li Talih Özcan, konuya ilişkin açıklamasına "6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde, hayatını kaybeden insanlarımızı bir kez daha rahmetle anıyor, yakınlarına sabırlar diliyorum" ifadelerini kullanarak başladı. 1999 yılında meydana gelen Düzce depreminde Kaynaşlı ilçesinde evlerin yıkıldığını anımsatan Özcan, bu vatandaşların yaşadığı sorunları gündeme getirdi. 

1999 Düzce depreminde 845 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 678 kişi yaralandı ve 6 bin 444 binanın ağır yıkık olduğu belirlendi. 

Talih Özcan, "Kaynaşlı’da evleri yıkılan ve aralarında engelli vatandaşlarımızın da olduğu 28 aile, hayırseverler tarafından yapılan 65 metrekarelik konutlarda yaşıyor" diye konuştu. 

Özcan, Kaynaşlı Belediyesi'nin bu ailelerden geçmişe dönük kira parası istediğinin altını çizdi ve "Eğer ödemezlerse yirmi üç yıldır oturdukları evlerden çıkarılacaklardır. Bu vatandaşlarımızın gelir durumu zaten elverişli değildir. Gidecek başka yerleri olmayan bu insanların yaşadığı mağduriyet giderilmelidir" açıklamasında bulundu. 

CHP Düzce Milletvekili Talih Özcan, Meclis'ten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına çağrıda bulundu ve " Vatandaşlarımızın yirmi üç yıldır oturduğu evleri kendilerine bedelsiz şekilde tahsis edilmelidir" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Merkez Bankası, konut kiraları düşecek dedi. Ama nasıl?

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan 2 il için deprem açıklaması: Biri yüksek deprem çekincesinde, diğeri güvenli!

TOKİ'den iki şehre 4 yeni proje geliyor! 1.561 yeni konut için tarihler tek tek açıklandı!