27 / 04 / 2024

Merkez Bankası, konut kiraları düşecek dedi. Ama nasıl?

Merkez Bankası, konut kiraları düşecek dedi. Ama nasıl?

Yılın ilk enflasyon raporunu açıklayan Merkez Bankası, konut fiyatlarına paralel olarak kiraların da düşeceğini vurguladı. Bu açıklama üzerine ünlü ekonomist Hakan Kara, X sosyal medya hesabından konuttaki düşüşün kiralara yansımadığını gösteren bir grafik paylaştı.



Türkiye’de yaşanan konut krizi derinleşirken, yüzde 25 kira artışı sınırı hem ev sahiplerini hem de gayrimenkul yatırımcısını zorluyor. Son dönemde konut fiyatları düşüş eğiliminde olsa da piyasada henüz kiralarla ilgili bir gerileme söz konusu değil.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, dün yaptığı toplantıda 2024’ün ilk Enflasyon Raporunu açıkladı. Merkez Bankası’nın konut fiyatlarındaki düşüşün kiraya da yansıyacağı yönündeki açıklamalar üzerine ekonomist Hakan Kara, geçmişteki verileri inceleyerek X sosyal medya hesabından paylaştı. TCMB eski başekonomisti Kara, daha önceki verilerin kiraların düşeceği yönündeki açıklamaları doğrulamadığını ifade etti. Önceki yıllarda konut fiyatlarındaki düşüşün kiralarda düşüşe neden olmadığını kaydeden Kara, kiraların enflasyona göre hareket edeceğini söyledi. https://twitter.com/ali_hakan_kara X sosyal medya hesabından bir de grafik paylaşan Hakan Kara’nın gönderisine yorum yağdı.  

İŞTE HAKAN KARA’NIN O PAYLAŞIMI!

VATANDAŞ KİRALARIN DÜŞMESİNİ BEKLEMİYOR AKSİNE ARTACAK DİYOR 

Tebernüş Kireçci: Kiralara yüzde 25 sınırı getirmek büyük bir hata!

Konut fiyatlarındaki düşüş kiraları da etkileyecek! Kira bedellerinde büyük artış beklenmiyor!

Kira geliri elde edip Mart'ta beyanname vermeyene ceza var! Evi ve iş yeri kirada olanlar bu rakamlara dikkat!


Geri Dön