28 / 04 / 2024

Tebernüş Kireçci: Kiralara yüzde 25 sınırı getirmek büyük bir hata!

Tebernüş Kireçci: Kiralara yüzde 25 sınırı getirmek büyük bir hata!

Fahiş kira artışlarının önüne geçmek için getirilen yüzde 25 sınırının büyük bir hata olduğunu söyleyen Tebernüş Kireçci, bu hataya devam edilmesi halinde daha kötü sonuçların ortaya çıkacağını belirtti.



15 Temmuz'da alınan kararla kira artış oranlarına yüzde 25 sınırı getirilmişti. Bu düzeneleme 1 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek. Kira artışındaki bu sınırlama ev sahipleri ve kiracılar arasında çeşitli sorunlara neden olurken, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, düzenlemenin sona ermesine yakın yeniden gözden geçirileceğini açıkladı. Konut kiraları gündemin en çok tartışılan konuları arasında gelirken, Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabı X'ten konut kiralarına getirilen yüzde 25 sınırlama ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Kireçci, kiralara getirilen yüzde 25 sınırının bir hata olduğunu söyleyerek bu hatanın faturasının kiracıya mı yoksa ev sahibine mi kesileceğini açıkladı. Paylaşımın hemen altına ise takipçilerden yüzlerce yorum geldi. İşte Kireçci'nin o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Tebernüş Kireçci @TebernKireci1
Kiralara yüzde 25 sınırı getirmek büyük bir hatadır!

Bu hatanın devam etmesi çok kötü sonuçlar doğuracak!

Bu işten kısa vadede ev sahipleri zararlı çıkmış olabilir.

Uzun vadede bu yanlışın faturasını kiracılar ödeyecek!

Konutta arz artırılmazsa kiracılığın çok zor olduğu yıllar başlayacak.

Konutta arz artışı dışındaki tüm çözüm önerileri tedavi değil pansumandır!!!


EVSİAD(Ev Sahipleri Dayanışması) Olusumu@evsiad
#evsahipleri_haykırıyor #kirakanunudeğişmeli #evsahipleriadaletarıyor 
%25  kalkmalı.Sözleşme süresi 3 yıl,uzatmalar ancak anlaşma sağlanırsa 2ser yıl olmalı. (Ara yıllar (tufe+ufe)/2 ile anayasal güvenceye alınmalı. 3+2 modeline dönülmeli.347 değişmeli. Geçmişe dönük kapsamalı!

Mağdur ev sahibi @kiracimagduru: Hiç bir ev sahibi, kirasını zamanında ödeyeni , evin değerine yakın kira vereni evden çıkarmaz ,mahkemelik olmaz. Tek isteğimiz bu zaten, bizde sorun yaşamak istemiyoruz ama sen bu işi fırsatçılığa beleşçiliğe çevirirsen eninde sonunda çıkarsın o evden. İki tarafta huzursuz olur

Mağdur ev sahibi @kiracimagduru: Hiç bir ev sahibi, kirasını zamanında ödeyeni , evin değerine yakın kira vereni evden çıkarmaz ,mahkemelik olmaz. Tek isteğimiz bu zaten, bizde sorun yaşamak istemiyoruz ama sen bu işi fırsatçılığa beleşçiliğe çevirirsen eninde sonunda çıkarsın o evden. İki tarafta huzursuz olur

Mağdur ev sahibi @kiracimagduru: Bu saatten sonra %25 sınırının kaldırılması hiçbir işe yaramaz, ara çok açıldı Acil #kirakanunudeğişmeli kiralar günümüze uyarlanmalı , dava ve istinaf süreleri kısalmalı. Başka türlü 2 senedir  yaşatılan mağduriyetin telafisi olmaz.

Mağdur ev sahibi @kiracimagduru: Uyaptan bakıldığında davası olanlara , devlet barınma ihtiyacını karşılasın. Her sene devlet zamlarını yapsın ,bak ozaman eski ev sahibine ben ettim sen etme diye gelmiyorlar mı. Ama yok bu günler unutulmasın huzur sabır sinir kalmadı

Mağdur ev sahibi @kiracimagduru: Bu yasalar değişmeden kimse evini kiraya vermesin , mecbur kalırsa noterden tahliye taahhüdü mutlaka alsın, uyaptan dava geçmişine bakılsın. Ev sahipleri bilinçlensin her yüze gülene efendi durana ev vermesin, sonra içlerinden şeytan çıkıyor.

Mağdur ev sahibi @kiracimagduru: Hergün haberlerde evsahibi kiracı kavgası , mahkemeye ver diyerek zaman kazanıyorlar hop 4/5 sene cepte, yargı tıkanmış işlemiyor. Bu davalar elbet biticek sen tahliye olucan. Yeni kiracı olarak sana şartlar gelicek. Kendi ayağına sıkıyorsun.


 

Esra@EsraAREYE

“ Ev yatırım aracı değildir“   
“ çıkmam versin  mahkemeye “ 
“ Değeri ne kadar çok arttı ama “
“ % 25 yap geç , acıma mal sahibine “ 
Bu tür sığ yorumları okuyan evsahipleri giderek daha da aydınlanıyorlar . Kiracıyla  sorununu paylaşan hesaplara gelen yorumların yarısı böyle.

Ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur? Hem kiracıları hem ev sahiplerini ilgilendiren flaş detay!

Yüzde 25 sınırlaması konut piyasasını kilitledi! 3 yıl içinde kiralık ev kalmayacak!

Geri Dön