27 / 04 / 2024

Yüzde 25 sınırlaması konut piyasasını kilitledi! 3 yıl içinde kiralık ev kalmayacak!

Yüzde 25 sınırlaması konut piyasasını kilitledi! 3 yıl içinde kiralık ev kalmayacak!

Türkiye'de konut krizi giderek derinleşirken Avukat Belçin Acka Niran resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda en fazla 3 yıl içinde kiralayacak ev bulunamayacağını ya da ulaşılamayacak kadar pahalı olacağını ya da hiç olmayacağını söyledi.



Türkiye'de konut krizi giderek derinleşirken oturulan konuta sahip olanların oranı da yıldan yıla azalıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2023 Yoksulluk ve Yaşam Koşulları İstatistikleri'nde  kendilerine ait bir konutta yaşayanların oranının 2023'te de düştüğü görüldü.

Buna göre, oturulan konuta sahip olanların oranı önceki seneye göre 0,5 puan azalış göstererek, 2023'te yüzde 56,2 şeklinde hesaplanırken, kirada oturanların oranları yüzde 27,8, lojmanda oturanların oranları yüzde 0,9, kendi konutunda oturmayıp kira ödemeyenlerin oranı da yüzde 15,1 şeklinde oldu.

Resmi X hesabı https://twitter.com/AvukatBelcin üzerinden konu ile ilgili bir paylaşım yapan Avukat Belçin Acka Niran en fazla 3 yıl içinde kiralayacak ev bulunamayacağını ya ulaşılamayacak kadar pahalı olacağını ya da hiç olmayacağını söyledi.

Belçin Acka Niran paylaşımının devamında şu ifadeleri de kullandı: "Bugün hükümetin kiracıları (Aslında kendi iktidarını) korumak için uyguladığı yüzde 25 kira artışı politikasının sonunda, kimse yatırım amaçlı ev almaz olacak. Bu, kiracıların iyi günleri..."

Belçin Acka Niran'ın paylaşımı şu şekilde:

En fazla 3 yıl içinde kiralayacak ev bulamayacaksınız. Ya ulaşamayacağınız kadar pahalı olacak, ya hiç olmayacak. 

Bugün hükümetin kiracıları (Aslında kendi iktidarını) korumak için uyguladığı %25 kira artışı politikasının sonunda, kimse yatırım amaçlı ev almaz olacak. Bu, kiracıların iyi günleri...

 

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte  Avukat Belçin Acka Niran'ın paylaşımına gelen yorumlar...

 

 

 

 

Kredi kartından altın ve döviz alanlar dikkat! Kartınız her an kapanabilir

Serkan Sarı: Tarım arazileri de icralar yüzünden bir bir satılıyor!

Belediye bütçesi 500 milyonla 1957'de rekor kırmış! Nedeni; İmar ve istimlak çalışmaları...


Geri Dön