Sektörel

Konut sahipliği oranı son 10 yıldan bu yana sürekli düşüyor!

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut sahipliği oranını 10 yıldan bu yana sürekli düştüğünü belirtti.

Son senelerde ev sahipliği oranı yüzde 61’den yüzde 55’lere kadar düşerken,  kiralık ihtiyacı da yüzde 27’ye çıktı. Kiralık konuta olan ihtiyacın giderek daha da artması, kira bedellerinin artışında en önemli etken olarak ‘alarm zilleri’ çaldırırken,  Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’den de konu ile ilgili önemli bir paylaşım geldi.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler resmi sosyal medya hesabı https://x.com/metinguler26 üzerinden yaptığı paylaşımda konut sahipliği oranının son 10 yılda sürekli bir düşüş yaşadığını belirterek,  ilk kez konut alacak vatandaşlara yönelik daha fazla destek sağlanmasının önemine de değindi.

Güler paylaşımında söz konusu bu desteklerin konut sahipliği oranını artıracağını, kira fiyatlarını dengeleyeceğini ve inşaat sektörünü canlandıracağını belirtti.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’in paylaşımı şu şekilde:

"Ülkemizde konut sahipliği oranında son 10 yıldan bu yana sürekli bir düşüş söz konusu. Bu noktada özellikle ilk evini alacaklara daha çok destek sağlanması gerekiyor. Bu destekler ev sahipliği oranını arttıracak, kira fiyatlarını dengeleyecek ve inşaat sektörünü canlandıracaktır."

İzmir'de aile hekimlerinden kira tepkisi: Artışlar yüzde 600'ü buldu!

Konut kredisi ile ev almak isteyenlere uzmanlardan uyarı geldi: Sabırlı olun!

Ekonomist Mert Başaran’dan altın çıkışı: Altının yüzde 45 kaybettirdiğini kaç kişi biliyor?