Sektörel

Konut satamayan müteahhitler yeni projeler için yılbaşını bekliyor!

Yaptığı açıklamada sektörün zorda müteahhitlerin darda olduğunu dile getiren İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Denetim Kurulu Üyesi Şaban Topal, müteahhitlerin yatırım yapmak için yılbaşını beklediğini söyledi.

Emlak sektöründe hareketliliğin en fazla olması gerektiği bir dönemde inşaatlardan artık çekiç sesleri yükselmiyor. Merhaba Haber'den Emre Özgül imzalı habere göre artık eskisi gibi yeni konutlar üretilmiyor. Son zamanlarda sık sık gündeme gelen maliyetler ve enflasyonun yükselmesi, inşaat sektörünü durma noktasına getirirken, müteahhitlerin de önemli bir kısmının büyük sıkıntıya girdiği belirtildi. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre talep azaldığı için konut fiyatları düşse de, vatandaşın alım gücü olmadığı için konut satılamıyor.

BU İŞİN SONU İNŞAAT ŞİRKETLERİNİN BATMASINA KADAR GİDEBİLİR!

Konya'da inşaat sektörünün tek temsilcisi olan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Denetim Kurulu Üyesi Şaban Topal konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada gayrimenkul sektörünün bozuk olduğuna dikkat çekti. Yaptığı açıklamada “Sıkıntıya giren pek çok müteahhit var” diyen Şaban Topal meslektaşlarının büyük darlık yaşadığını değindi. Şaban Topal açıklamasında “Bu işin sonu şirketlerin batmasına gidebilir. Bunların yaşanacağını biz zaten öngörüyorduk. Fakat bazı şeylerin önüne geçilemedi. İnsanımıza biraz vicdan gerekli. Keyfi uygulamalardan kaçınmak gerekiyor. Daha yeni çimentoya yüzde 7 oranında zam geldi. Millet gerçekten fırsatçılık yapabilmek için fırsat kolluyor” dedi.

YENİ KONUTLAR ÜRETİLMİYOR

Açıklamasında sektörde yaşanan belirsizlikten ve yüksek maliyetten ötürü yeni konutların eskisi gibi üretilmediğine değinen Şaban Topal sözlerine şu şekilde devam etti: “Konut fiyatları düşüyor. Yüzde 20 oranında düşüş oldu fakat malzeme fiyatları sürekli zamlanıyor. Konut üretimi için yeni ruhsat alan çok az sayıda müteahhit var. Enflasyonun da düşmesi bekleniyor. Onun için de yılbaşı işaret ediliyor. Şu an kimse yeni bir riske girip, yatırım yapmak istemiyor. Parası olanlar konut almıyor, olmayanlar zaten alamıyor. Hareketliliğin en çok olması gereken bir dönemde işler oldukça durgun. Söz konusu bu dönemde müşteri bulmak da oldukça zor. İnşaat maliyeti 4 TL şeklinde müteahhit nasıl 3 TL'ye konut satsın? O nedenle yeni yatırım için yılbaşı bekleniyor. Sektörel sorunlar ne zaman çözülecek şu an için  bilmiyoruz. Bildiğimiz tek şey, 1 senemizin kafadan gittiği. Arada 2 milyona konut satıldığını duyuyoruz. Piyasada konut fiyatları bu denli düştü” dedi.

Temmuz 2024 banka banka emekli promosyonları!

Adalar'da konut fiyatları yüzde 37,99 arttı! İşte en çok kazandıran mahallesi!

Zenginler kıyametten kaçabilmek için arazi topluyor! Dünyanın sonu geldiğinde o ülkeye sığınacaklar!