08 / 07 / 2024

Zenginler kıyametten kaçabilmek için arazi topluyor! Dünyanın sonu geldiğinde o ülkeye sığınacaklar!

Zenginler kıyametten kaçabilmek için arazi topluyor! Dünyanın sonu geldiğinde o ülkeye sığınacaklar!

Bilim insanları dünyanın sonu geldiğinde insanların güvenle sığınabilecekleri açıklarken, zenginler kıyametten kaçabilmek için arazi toplamaya başladı bile. İşte o yerler...



Bilim insanları, herkesin dikkatini çekecek bir araştırmanın sonuçlarını paylaştı.  Sonuçlara göre, dünyanın sonu geldiğinde güvenle sığınılabilecek ülkeler tespit edildi. 

Uzun senelerdir küresel bir çöküş yaşanması halinde durumunda nerelere kaçılabileceği konusunda büyük çaplı ve ciddi araştırmalar gerçekleştiriliyor. Yeniçağ Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu araştırmalar sonucunda, 5 ülkenin güvenilir olduğu iddiası gündeme geldi. 

Sustainability dergisinde yayımlanan çalışmada, milyarderlerin bu ülkelerden arazi satın aldığına dikkat çekildi. Küresel ısınmanın etkilerinin artmasıyla beraber, kıyamet senaryoları da her geçen gün çoğalıyor. 

Küresel çöküş durumunda, güvenli sığınak olabilecek beş ülke Yeni Zelanda, İzlanda, İngiltere, İrlanda ve Avustralya'nın Tazmanya eyaleti şeklinde belirlendi. Özellikle, Yeni Zelanda’nın jeotermal ve hidroelektrik enerji kaynakları, geniş tarım arazileri ve düşük nüfus yoğunluğu gibi avantajlarla bu listenin zirvesinde yer aldığı ifade ediliyor. 

Zenginler kıyametten kaçabilmek için arazi topluyor! Dünyanın sonu geldiğinde o ülkeye sığınacaklar!

Araştırmacılar, birbirine bağlı enerji temelli küresel ekonominin sebep olduığu çevresel hasar nedeniyle insan uygarlığının "tehlikede" olduğuna vurgu yapıyor. Şiddetli bir finansal kriz, küresel ısınmanın etkileri, doğanın tahribatı veya Covid-19'dan daha kötü bir pandemi gibi faktörlerin küresel bir çöküşe sebep olabileceği belirtiliyor. 

Ülkeler, nüfuslarına yetecek gıda üretimi, sınırlarını koruma ve elektrik şebekeleri gibi faktörler dikkate alınarak değerlendirilirken; ılıman bölgelerdeki düşük nüfus yoğunluğuna sahip adalar ise en güvenli yerler şeklinde oldu. 

Bilim insanları, bu çalışmanın dayanıklılığı artırmak için ülkelerin geliştirmesi gereken alanları işaret ettiğini dile getiriyor. Ekonomik verimliliğe odaklanan küreselleşmiş bir toplumun, dayanıklılığa zarar verdiğini ve gıda gibi hayati sektörlerde yedek kapasitenin olması gerektiğine vurgu yapıyorlar. 

Sustainability dergisinde yayımlanan çalışmada, milyarderlerin kıyamet hazırlığı için Yeni Zelanda’da arazi satın aldığı ifade edildi. 

Anglia Ruskin Üniversitesi Küresel Sürdürülebilirlik Enstitüsü'nden Prof. Dr. Aled Jones, konuya ilişkin "Yeni Zelanda'nın listemizde yer almasına şaşırmadık. Sınırları kolayca korunabilir ve iklimi ılıman olan bölgelerin en güvenli yerler olduğu sonucuna ulaştık. Bu sebeple büyük adaların listede başı çekmesi oldukça mantıklı" açıklamasında bulundu. 

Turgut Özal’ı desteklemeyen İzmirli işadamları ne kaybetti?

Ev sahipleri çaresiz: İhtiyaçtan tahliye için kiracıya para da verilse evden çıkmıyor!

Kapalıçarşı 8 Temmuz altın fiyatları: Ata altın, Reşat altın, çeyrek altın fiyatı ne kadar? 


Geri Dön