02 / 05 / 2024

Konut satış istatistikleri yarın açıklanacak!

Konut satış istatistikleri yarın açıklanacak!

Tüik, konut satış istatistikleri kapsamında en çok hangi ilde satış yapıldığını, en az hangi ilde satış yapıldığını; hangi konutların ilk defa hangi konutların ipotekli olarak satıldığını tespit ediyor.Konut satış istatistikleri yarın açıklanacak..



Konut satış istatistikleri yarın açıklanacak!

Konut satış istatistikleri, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her ayın belli bir gününde açıklanıyor. Tüik, konut satış istatistikleri kapsamında en çok hangi ilde satış yapıldığını, en az hangi ilde satış yapıldığını; hangi konutların ilk defa hangi konutların ipotekli olarak satıldığını tespit ediyor.


Analitik Çerçeve: 2008-2012 yılları arasında il merkezleri ve merkez ilçelerde satışa konu olan konutlar il düzeyinde 3 aylık dönemler itibariyle yayımlanmıştır. 2013 yılından itibaren tüm yerleşim yerlerini içerecek şekilde il düzeyinde veri yayımlanmaya başlanmıştır.


Kapsam: 2008-2012 yılları arasında il merkezleri ve merkez ilçelerdeki satışa konu olan konutlar kapsam alınmıştır. 2013 yılından itibaren Türkiye sınırları içindeki tüm yerleşim yerleri kapsanmıştır. Satışın gerçekleşmesi için konut sahipliğinin para karşılığında değişimi aranmıştır.


İpotekli satış: Borçlanarak satın alınan konutun kredi teminatını oluşturmak için, yine aynı konutun teminat olarak gösterilmesidir. 


Verinin kapsamı:

Coğrafi Kapsam:  2008-2012 yılları arasında Türkiye’deki tüm il merkezleri ve merkez ilçeler. 2013 yılından itibaren Türkiye’deki yerleşim yerleri. (2012 yılı ikinci yarısından itibaren tüm yerleşim yerleri TAKBİS kapsamına alınmıştır.)


Nüfus Kapsamı: 2008-2012 yılları arasında alıcı ve satıcının uyruğuna bakılmaksızın, il merkezleri ve merkez ilçelerdeki konutların el değiştirmesi kapsam alınmıştır. 2013 yılından itibaren alıcı ve satıcının uyruğuna bakılmaksızın Türkiye’deki tüm konutların el değiştirmesi kapsanmıştır.


Konut satış istatistikleri ne zaman açıklanır?

Konut satış istatistikleri aylık olarak her ayın 25 'inde açıklanıyor. Buna göre Ağustos ayına ait veriler 25 Eylül 2014 tarihinde açıklanacak.


Konut satış istatistikleri Temmuz 2014!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön