Sektörel

Konut satışlarında düşüş trendi kırıldı!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,9 artarken, Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman da yaptığı açıklamada konut satışlarında düşüş trendinin kırıldığını belirtti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Ağustos ayına ilişkin konut satış rakamları dün sabah tek tek açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları bu ay bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,9 artış göstererek 134 bin 155 şeklinde oldu. Konut satış sayısının en fazla olduğu iller de  sırasıyla 19 bin 467 ile İstanbul, 12 bin 496 ile Ankara ve 7 bin 44 ile İzmir olurken, en az olduğu iller sırasıyla 53 ile Hakkari, 93 ile Ardahan ve 116 ile Bayburt şeklinde açıklandı.

Yaşanan artış sektöre umut verirken, Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman  resmi X hesabı https://x.com/AhmetBuyukduman üzerinden konut satışları ile ilgili bir paylaşım yaparak, konut satışlarında düşüş trendinin kırıldığını belirtti.



Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman'ın paylaşımı şu şekilde: 


KONUT SATIŞLARINDA DÜŞÜŞ TRENDİ KIRILDI 


Temmuzda  bir önceki yılın aynı ayına göre %16 artan konut satışları Ağustosta da %10 arttı. Eylül ayında da benzer bir eğilim hissediliyor. Genel anlamda piyasalar daralırken Konut piyasası döndü demek içinse daha erken. 
Sizce?



Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman'ın paylaşımna şu yorumlar geldi:

Konut fiyatlarında enflasyon üstünde artış 4 ay sonra başlayacak, evlerinizi şimdiden alın!

Milli Emlak, 3 ildeki 9 adet arsa ve araziyi satıyor! 19 bin TL'den başlayan fiyatlarla... 

İş GYO, Marmara Park AVM'yi ve Maslak Ofis Binasını satıyor!