27 / 09 / 2024

Konut sektörü hareketlendi, fırsatçılar harekete geçti!

Konut sektörü hareketlendi, fırsatçılar harekete geçti!

Konut piyasasında son iki aydır yaşanan hareketlenmeler ve bankaların faiz indirimine gitmesi, fırsatçıları da harekete geçirdi. Bir konutun  fiyatı 700 bin TL birden artarken, ev sahibi “Alacağım evin fiyatı da arttı” dedi.




Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan konut sektörü son iki senedir üretim ve satış tarafından zor günler geçiriyor. Paylaşılan detaylara göre piyasanın yavaşlamasında; finansa erişim problemi vile satılık konut fiyatlarındaki fahiş artışlar etkili oldu. Sektör Temmuz ayında da hareketlenerek yılın en yüksek satış rakamını yakaladı. Aynı trend Ağustos ayında da devam etti. Bazı bankaların da faiz indirimine gitmesi ise fırsatçıyı yine harekete geçirdi. İlan sitelerindeki satılık konut fiyatlarında bir ay içerisinde yüzde 10-15 artış gözlendi. Mega kent İstanbul’daki bir dairenin fiyatı bir günde 700 bin Türk Lirası birden arttı. Ticaret Bakanlığı da söz konusu  bu durum karşısında harekete geçti ve fırsatçılık yapana yüklü miktarda ceza yazacağını açıkladı.

Türkiye gazetesinden Kaan Zenginli’nin haberinde İstanbul’da dairesini satışa koyan bir ev sahibi ile pazarlık yaptıklarını ve 26 Ağustos tarihinde 6 milyon 499 bin TL olan dairenin, bir ay sonra neden 7,2 milyon liraya çıktığını sorduklarını belirterek, konut sahibinin “Bankaların kredi faizini düşürmesi ile arayan soran oluyor. Biz de yeni konut alacağımız için fiyatı 7,2 milyon liraya yükselttik. Çünkü benim alacağım konutun fiyatı da yükseldi” dediğini kaydetti.

Konut sektörü hareketlendi, fırsatçılar harekete geçti!

Bir başka ilan sahibinin de dairesinin 3 milyon 999 bin TL’den, 4 milyon 299 bin TL’ye çıkardığını görüp aradıklarını yazan Kaan Zenginli, ilan sahibi emlakçısının uyarısı ile fiyat artırdığını kaydederek “Emlakçımız bizi arayarak ‘konut’ fiyatları artıyor. Piyasa hareketlendi. Konut kredileri açıldı, faizler düştü, fiyatı isterseniz biraz yukarı çekebilirsiniz” deyince biz de artırdık” dediğini belirtti.


BAKANLIKTAN 89 MİLYON TÜRK LİRASI CEZA

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Son günlerde konut kredisi faiz oranlarında düşüş olacağına dair haberler üzerine bazı gayrimenkul ilanlarında fiyat artışlarına gidildiği, bazı ilanlarda da faizler düşmeye başladığında fiyat artışları yapılacağına yönelik ifadelere yer verildiği belirlendi. Söz konusu ilan fiyatında fahiş artış yaptığı belirlenen işletmelere 89 milyon Türk Lirası ceza kesildi. İlerleyen dönemde de kredi faiz oranlarındaki düşüşü fırsata çevirmeye çalışan emlak işletmelerine göz açtırılmayacak. Mevzuata aykırı hareket edenlere 15 bin 846 TL’den 475 bin 380 TL’ye kadar para cezası uygulanabilecek” ifadeleri kullanıldı.

 

1929'da Ayasofya'da 'acil satılık konak' ilanı!

Merkez Bankası açıkladı: Kira enflasyonu yılın son çeyreğinde yavaşlayabilir! 

VSancaktepe Merkez lansmana özel fırsatlarla satışta! Yeni proje! 


Geri Dön