18 / 05 / 2024

Konut sigortalarının önemi artırıyor!

Konut sigortalarının önemi artırıyor!

Ömür Şengün, Türkiye'de konut sigortası yaptırma oranının Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında son derece düşük olduğunu ifade etti



Ülkemizde henüz zorunlu poliçelerde dahi yüzde 100 sigortalanma oranı yakalanmadığını kaydeden Şengün, "Ancak Türkiye'de konut sigortalama bilinci son 10 yılda yükselmeye başladı. Özellikle yaşanan deprem felaketi ve geçen yıl meydana gelen selden sonra sigorta yaptırma oranında artış gözleniyor" dedi.
Konut poliçelerindeki hasar nedenleri incelendiğinde, toplam hasarın içinde dahili su hasarlarının yüzde 60'lık bölümü oluşturduğunu ifade eden Şengün,  "Bunu yüzde 12 ile hırsızlık hasarları takip ediyor. Geçen yıl yaşanan olağanüstü durum nedeniyle sel hasarlarında da ciddi bir artış gözlemleniyor. Yangın hasarları ise yüzde 2'lik bir pay alıyor" dedi.

`Allianz Tüm Ev' güvencesi
Allianz'ın konutlarda oluşabilecek her türlü riski kapsayan `Tüm Ev Sigortası' ile ilgili bilgi veren Şengün şunları söyledi: "Allianz Tüm Ev Sigortası'nı ilk kez yaptıranlara yüzde 10, hasarsız poliçe yenilemelerinde ise yüzde 30'a varan indirim imkanı tanınıyor. Üstelik hasarsızlık indirim oranı her yıl daha da artıyor. Allianz'dan konut sigortası yaptıranlar ev ve eşyalarını koruma altına almanın yanı sıra, anlaşmalı sağlık kuruluşlarında da indirimler kazanıyor.
Tüm Ev Sigortası'nda, konut poliçelerinde yangın, hırsızlık, sel, dahili su teminatlarının yanı sıra, izolasyondan kaynaklı hasarlar, elektrik hasarları, ferdi kaza, hukuksal koruma ve 7/24 hizmet veren asistans hizmetleri de bulunuyor. Ayrıca sigortalılar ihtiyaçlarına göre deprem, cam kırılması hasarlarını ya da fırtına sonucu uydu anteni ve klima cihazı gibi dış ünitelerde oluşabilecek zararları da kapsam dahilinde tutabiliyor."
Radikal


Geri Dön