27 / 04 / 2024

Konut sigortası nedir? 

Konut sigortası nedir? 

Türkiye'de yaşanan doğal afetlerden sonra konut sigortası kavramı gündemde yer alamaya başladı. Peki, Konut sigortası nedir? İşte merak edilen tüm detaylar...



Türkiye'yi sarsan büyük depremlerden sonra DASK ve konut sigortası kavramlarının detayları vatandaşların gündeminde yer almaya başladı. Deprem bölgesinde konutu hasar gören vatandaşlar DASK'tan bir bölümünü tahsil edebiliyor. Eğer özel şirketlere konut sigortası yaptırmışlarsa kalan zararı da oradan tazmin edebiliyorlar. 

Konut sigortası nedir? 

KONUT SİGORTASI NEDİR?

Konut sigortası, konutunuzu maddi koruma altına alan bir sigorta türü olarak tanımlanıyor. İsteğe bağlı bir sigorta türü olan konut sigortası ile evi yangından, doğal afetlere bağlı hasar ve yıkımdan, hırsızlıktan, terör olaylarından ve meydana gelebilecek kazalardan koruyabiliyorsunuz. Aynı zamanda yalnızca mülk sahipleri değil, kiracılar da konut sigortasından faydalanabiliyor. Evin sahibi olmasa da konutta ikamet edenler eşyalarını bu sigorta ile güvence altına alabiliyor. Senelik olarak gerçekleştirilen konut sigortasını her sene aynı sigorta şirketinden yenileterek poliçenizde indirim hakkı elde edebiliyorsunuz.

KONUT SİGORTASI ZORUNLU MU?

Konut sigortası zorunlu sigortalar kapsamında bulunmuyor fakat yaptırılmasında fayda olan bir sigorta olarak faliyet gösteriyor. Konut sigortası, birçok farklı riske karşı yapıları maddi güvence altına almanıza olanak sağlıyor. Teminat altına alınan evler risklerin gerçekleşmesinden sonra sigorta şirketi zararı karşılıyor. 

Konut sigortası nedir? 

KONUT SİGORTASI NEREDEN YAPILIYOR?

Konut sigortası, konut sigortası yapan sigorta şirketlerinden yaptırabiliyor. Ayrıca bazı bankalar aracılığıyla da yapılabiliyor. Halkbank konut sigortası, Ziraat konut sigortası, Garanti ev sigortası, İş Bankası konut sigortası, Akbank ev sigortası gibi konut sigortaları bankaların sigorta şirketleri aracılığı ile yaptırabileceğiniz sigortalar arasında yer alıyor.

Özellikle konut kredisi ile yeni bir ev aldıysanız bu sigortaları tercih edebilirsiniz. Ayrıca bu sigorta çeşitlerinden ziyade Anadolu Sigorta konut sigortası, Axa Sigorta konut sigortası, Allianz konut sigortası gibi sigorta seçeneklerinden de faydalanabiliniyor.

KONUT SİGORTASI İÇİN GEREKLİ BELGELER

Konut Sigortası yaptırmak için gerekli belgeler aşağıdaki gibidir:

Kimlik bilgileri,
Konutun açık adresi,
Bulunduğu kat,
Brüt metrekare,
İnşa bedeli,
Eşya bedeli gibi belge ve bilgilerdir.
Kiracı için gereken belgeler ise şu şekildedir;

Kimlik bilgileri,
Konutun açık adresi,
Bulunduğu kat,
Brüt metrekare,
Eşya bedeli gibi belge ve bilgilerdir.

SSK, Bağkur, 4A, 4B emekli maaşı ödeme tarihleri peş peşe açıklandı! Paraya ihtiyacı olanlar çok acil bu tarihlere bakın

Çeyiz hazırlayanlara müjde! ŞOK Market peş peşe açıkladı! Paşabahçe, Bernardo, Esse, Arzum markalı ürünler indirme girdi

Sakarya'da 109 bin TL'den başlayan fiyatlarla 4 adet arsa satılıyor!  İhalesi 30 Ekim'de!


Geri Dön