30 / 04 / 2024

Konut sigortasının karşılamadığı zararlar neler?

Konut sigortasının karşılamadığı zararlar neler?

Oturulan konutlarda meydana gelme olasılığı bulunan zrarlar konut sigortasıyla teminat altına alınıyor. Peki konut sigortası nedir, hangi zararları kapsar hangi hasarları kapsamaz? İşte merak edilen detaylar...



Konut sigortası gün geçtikçe daha çok önemli hale geliyor. Yaşanan iklim değişikliğiyle beraber, konut sahipleri evlerinde beklenmeyen zararlarla evlerde yaşanabilecek birçok olumsuzluk sebebiyle meydana gelen zararları güvenceye alıyor. 

Konut sigortasının karşılamadığı zararlar neler?

İklim değişikliğinin doğa olaylarındaki yükselişle kendini daha da göstermesiyle beraber konut sigortasına talep çoğaldı. Çünkü, iklim değişikliğiyle beraber, seller, orman yangınları gibi doğal afetler de giderek arttı. Bu afetlerde evde meydana gelebilecek zararlara karşı konut sigortası yaptırmak, evde yaşayanları güvence altına alıyor.

Konut sigortasının karşılamadığı zararlar neler?

Peki konut sigortasının karşılamadığı zararlar neler?

Konut sigortasıyla, hırsızlık, yangın, deprem, su baskını gibi benzeri hasarlara ek olarak ek teminatlar da poliçe kapsamına dahil edilebiliyor. Bu şekilde konutlarda yaşanma ihtimali olan zararlar teminat altına alınmış oluyor. Peki konut sigortasının karşılamadığı zararlar neler? İşte detaylar...

1- Savaş ve savaşın neden olduğu her türlü olay, istila, yabancı düşman hareketleri, iç savaş, isyan, ihtilal, ayaklanma ve bunların getirdiği askeri hareketler nedeniyle meydana gelen olaylar  

2- Herhangi bir nükleer yakıttan ya da nükleer yakıtın yanması sonucunda nükleer atıklardan meydana gelen bütün durumlar. Radyasyonların veya radyo-aktivite bulaşmalarının sonucunda gerçekleşen askeri ve inzibati önlemlerin oluşturduğu zararlar  

3- Kamu otoritesi tarafından sigortalı varlıklar üzerinde gerçekleştirilecek tasarruflar gerekçesiyle oluşan tüm hasarlar  

4- Sigortalı varlıkların -yangın haricinde- kendi kusurlarından veya kendi bünyelerinde yaşanan bozulmalar nedeniyle meydana gelen hasarlar.

5- Sigortalı varlıkların -yine yangın haricinde- işlenmek üzere veya başka bir sebeple ateşe tutulmasından, ateş bulunan bir yere atılmasından kaynaklanan veya ısıtma, aydınlatma, ütüleme aletleri, lamba, sigara, mum ve benzeri şeylerle temasa geçmesiyle oluşan durumlar.

6- Elektrikle çalışan her türlü motor, elektronik alet, cihaz, tesisat ve kordonlarının kısa devre, topraklama, voltaj iniş çıkışları nedeniyle ortaya çıkan tüm durumlar.

7- Alçak basınç nedeniyle kapların içeri doğru çökmesi, yırtılması, benzeri şekilde deformasyonu, yıpranması, santrifüj kuvvetler ve mekanik olaylar nedeniyle sigortalı cihaz ya da motorlardaki zararlar.

Konut sigortasının karşılamadığı zararlar neler?

Konut sigortasında primler ne kadar?

Konut, taşınmaz bir değer olması sebebiyle taşınır mallar da olduğu kadar fazla risk barındırmaz. Ancak yine de konutta meydana gelebilecek zararlar göz ardı edilmemeli. Peki konut sigortasında primler ne kadar? İşte ayrıntılar..

Konutta bulunan değerlere göre bir konut sigortası poliçesinin primi 300-500 Türk Lirası arasında değişiyor. Aynı zamanda prim ödemeleri çerçevesinde taksitte uygulanabiliyor. Oturduğu konutta alarm gibi koruyucu güvenlik tedbirleri mevcut olan kişiler için prim miktarları daha az oluyor. 

Konut sigortasının karşılamadığı zararlar neler?

Kiracılar konut sigortası yaptırmalı mı?

Kiracıların birçoğu ev sahibi olmadıkları için sigorta yaptırmıyor. Ancak bu düşünce doğru değil. 

Ev sahibi veya kiracı olunması sonuçta bir değişiklik yaratmaz. Konut sigortası yaptırmak, risklerin sigortaya devredilmesiyle her iki tarafın da güvende olmasına imkan sunar.

 Konut sigortasının karşılamadığı zararlar neler?

Sigorta şirketlerinin konut sigortasında sunduğu ek teminatlar ise şu şekilde:

-Kombi bakımı.
-Klima bakımı.
-Çilingir hizmeti.
-Halı yıkama hizmeti.
-Ev yardım/destek hizmetleri.

Konut sigortası ve DASK arasındaki fark ne?

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön