13 / 05 / 2024

Konut sigortası neleri kapsar? Konut sigortası gerekli mi? Konut sigortası her yıl mı yapılır?

Konut sigortası neleri kapsar? Konut sigortası gerekli mi? Konut sigortası her yıl mı yapılır?

Konut sigortası, özellikle yaşanan depremlerden sonra merak edilmeye başlandı. Konut sigortasının neleri kapsadığını bilhassa sorulmaktadır. İşte konut sigortasına dair detaylar!



KONUT SİGORTASI NELERİ KAPSAR?

Konut Sigortasında; bina ve eşyaları deprem, hırsızlık, sel, yangın, su baskını bunlarla birlikte dâhili su ve poliçede belirtilen diğer risklere karşı güvence altına alır.

KONUT SİGORTASI GEREKLİ Mİ?

Konut sigortasının hiçbir zorunluluğu bulunmaz. Bu sigorta türü isteğe bağlı olarak yapılan bir sigorta türüdür. Ama yeni bir ev alırken kredi çekilmiş ise eğer, kredi çekilen banka, borç ödeme dönemi boyunca sizden zorunlu konut sigortası yapmanızı isteyebilir.

KONUT SİGORTASI HER YIL MI YAPILIR?

Konut sigortası bilindiği gibi isteğe bağlı olarak yaptırılır. Konut sigortası poliçesi, sigorta şirketlerinin kriterlerine bağlı olarak iptal edilebilir. Zorunlu Deprem Sigortası da iptal edilemez ve her sene süresi dolduğunda yenilenmek zorundadır.

DASK VE DEPREM SİGORTASI AYNI MI?

DASK yani Doğal Afetler Sigortaları Kurumu, vatandaşlara zorunlu deprem sigortası sağlamaktadır ve bunun yönetiminden sorumlu olan bir kamu kuruluşudur. Bilhassa 1999 yılında yaşanan 7.6 şiddetindeki Gölcük depremi ile meydana gelen can kaybı ve maddi zararlar hayli fazla oldu.


Geri Dön