Sektörel

Konut sigortası yaptırırken dolandırılmayın!

TÜSAF Başkanı Büyükçelebi, konut sigortaları hakkında uyarıda bulundu. Büyükçelebi, "Vatandaşlarımıza yetkili olmayan acenteler dışında sigorta ürünü almasını tavsiye etmiyoruz." dedi.

Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu (TÜSAF) Başkanı Murat Büyükçelebi, Anadolu Ajansı muhabirine sigorta konusunda açıklama yaptı. Büyükçelebi, "İş yeri sahipleri iş yerlerini sigortalamak durumundalar böylece hem mallarını hem de sorumluluklarını teminat altına almış oluyorlar. Bazı vatandaşlarımız konutlarıyla ilgili sadece deprem sigortası olduğunu biliyor, oysa bunun yanında hırsızlık, yangın ve su baskını gibi birçok üründe vereceğimiz teminatların olduğu paket konut poliçeleri mevcut, bunların mutlaka alınması lazım." dedi. 

"Resmi acentelere başvuru yapın"

Dolandırıcılara karşı uyarı yapan Büyükçelebi, sigorta poliçesi alırken dolandırıcılara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Büyükçelebi, "Dolandırıcılar, otomobili traktör gibi göstererek daha düşük fiyatlardan sigorta yaptırıyor, ancak bu durum kaza anında ortaya çıkınca araç sahiplerinin kullanım tarzındaki hatadan kaynaklanan tazminatı eksik ya da alamama durumları var. Bu nedenle vatandaşlarımıza yetkili olmayan acenteler dışında sigorta ürünü almasını tavsiye etmiyoruz. Yetkili olarak tanımlanmamış acenteler dışında sigorta ürünü almaları vatandaşlarımız için çok büyük sıkıntı olabilir. İnsanların tercih edecekleri en güvenilir acenteler bu konuda en doğru bilgiyi veren resmi bağı olan acentelerdir." açıklamasında bulundu.

"Sahte poliçeler e-devletten sorgulanabilir"

Sahte poliçenin nasıl öğrenileceğini anlatan Büyükçelebi şu şekilde konuştu; "Poliçelerin sahte olup olmadığı e-devlet ve sigorta bilgi merkezinden öğrenilebilir, ama daha güvenilir olsun diye olaya bakarsak daha yetkili sigorta acentesine gidilmesi gerekiyor. Çünkü ölüm ve sakatlıklarda yüksek tazminatlar karşımıza çıkıyor. Bu gibi sıkıntılarla karşılaşmamak için güvenilir yerlerden sigorta yaptırmalıyız."